Gaziantep

"Düzbağ İçme Suyu Temini" projesi

13:09 18 Şubat 2016
"Düzbağ İçme Suyu Temini" projesi

Gaziantep'te "Düzbağ İçme Suyu Temini" proje toplantısı düzenlendi.

Bir oteldeki toplantıda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, projenin hayati açıdan önemli olduğunu söyledi.

Proje ile ilgili Başbakan Ahmet Davutoğlu ve ekibinin kendilerine her türlü desteği verdiğini aktaran Şahin, "Şubat ayında olmamıza rağmen son 40 yılın en sıcak ayını yaşıyoruz. Çok büyük kuraklık var. Zaten su fakiri şehiriz. Başka bir şehirden Gaziantep'e yıllık 100 milyon lira elektrik masrafı ödeyerek su getirmeye çalışıyoruz" dedi.

Kente son 5 yılda sığınmacıların gelmesiyle su kullanımında büyük bir artış olduğunu dile getiren Şahin, 2023-2071 vizyonu olarak bakıldığında şehrin temel ihtiyaçlarını hızlı bir şekilde projelendirmek ve bunun gereğini yapmak durumunda olduklarını belirtti. Şahin, "Bunların hepsini bir araya koyduğumuz zaman bu projenin ne kadar önemli olduğunu, herkesin kazanacağını ve Devlet Su İşleri'nin en önemli projesi olduğunu görüyoruz. Çünkü onlar açısında da başarı hikayesi olacak. Özelikle Devlet Su İşleri Bölge Müdürünün gelmesiyle projeye yeni bir ivme kazanacağını ve daha da hızlanacağını büyük bir kalbimle inanıyorum" diye konuştu.

Gaziantep'te 5 baraj yapıldığını anımsatan Şahin, bereketli toprakların daha verimli hale gelmesi hem de en temel ihtiyaç olan içme suyunun sağlıklı, ucuz, kaliteli bir şekilde kente taşınmasıyla ilgili halkın beklentisi olduğunu belirterek, projeyi bir an önce hayata geçirmek gerektiğini ve bu konuda Ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'in projeye maddi destek vereceğini kaydetti.

İçmesuyu Daire Başkanı Şadiye Yalçın da hayati bir öneme sahip Düzbağ Projesinin belirli bir aşamasına geldiklerini belirtti.

Bugün Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü ve Bölge Müdürlüğü Gaziantep Su ve Kanalizasyon İdaresi (GASKİ) çalışanlarıyla proje değerlendirme toplantısında bir araya geldiklerini ifade eden Yalçın, "Projeyi bir an önce tamamlayıp inşaatına başlamak istiyoruz. Proje hakkında yüklenen firma bizi bilgilendirdi. Projeyi belirli bir noktayı getirdik. 2016'da proje inşaatına başlandığı zaman Gaziantep, sürdürebilir içme suyuna kavuşacaktır" dedi.

Konuşmaların ardından Şahin, projede gelinen durum hakkında sinevizyon eşliğinde bilgilendirildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.