Gaziantep

Kardeş şehirlerden Gaziantep'e destek

17:06 22 Şubat 2016
Kardeş şehirlerden Gaziantep'e destek

Gaziantep'in UNESCO tarafından "Yaratıcı Şehirler Ağı'na dahil edilmesi nedeniyle İstanbul Çırağan Sarayı’nda gerçekleştirilen lansmanda Gaziantep'in kardeş şehirlerinin belediye başkanlarının da Gaziantep ve gastronomiye destek için İstanbul'a geldiği bildirildi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Belediye Başkanı Fatma Şahin ile Vali Ali Yerlikaya ev sahipliğinde gerçekleştirilen basın toplantısında, dünyanın 20 farklı ülkesinden 50'ye yakın belediye başkanı ve üst düzey temsilcinin iştirak ettiği belirtildi.

Gaziantep'in başarısını kutlamak üzere İstanbul'a gelen kardeş şehir temsilcilerinin, bu başarının dünya genelinde büyük bir yankı uyandırdığı görüşünde olduğuna vurgu yapılan açıklamada, "Bu ağa girmemiz bize yeni fırsatlar ve sorumluklar getirdi. Geçmişten aldığımız kültürümüzü gelecek nesillere nasıl daha iyi aktarabileceğimizin arayışı içerisindeyiz. Gerçekleştirdiğimiz bu organizasyona iştirak eden tüm katılımcılara teşekkür ediyor, bugün yanımızda olan herkese şükranlarımı sunuyoruz" ifadeleri kullanıldı.

Öte yandan lansmanda, gastronomi fotoğrafçılığı alanında profesyonel ışık sistemleri ve ekipmanlarının kullanıldığı çekimlerin de yapıldığı ve kentteki bir çok restoranın da stant açtığı vurgulandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.