Gaziantep

İKA 2016 yılının ilk Güdümlü Projesi

18:22 25 Şubat 2016
İKA 2016 yılının ilk Güdümlü Projesi

İpekyolu Kalkınma Ajansı (İKA), 2016 yılı Güdümlü Proje kapsamında, başarılı bulunan ve destek almaya hak kazanan projenin sözleşmesi imzalandı.

İKA'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, İKA 2016 yılı Güdümlü Proje kapsamında Zeytin Salamura Tesisi ve Zeytinyağı Sabunu Üretim Tesisi Kurulum Projesi destek almaya hak kazandı.

Ajans tarafından uygulanmakta olan ve bölgenin rekabet gücünün artırılmasıyla bölgedeki iş ortamının iyileştirilmesi açısından önem taşıyan projelerin desteklendiği Güdümlü Proje Desteği kapsamında 2016 yılının ilk güdümlü projesinin sözleşmesi Kilis Valiliğinde gerçekleştirilen törenle imzalandı.

Kilis Valisi Süleyman Tapsız, Kocabeyli, Karaçavuş, Süngütepe ve Saatli Köyleri Tarımsal Kalkınma Kooperatifinin başvuru sahibi olduğu ve Kilis Organik Zeytin Üreticileri Birliğinin ortak olduğu projenin yaklaşık maliyetinin 4 milyon TL olduğunu ifade etti.

Ajansın projeye desteğinin ise 3 milyon TL olduğunu belirten Vali Tapsız, "Proje, bölgenin rekabet gücünün artırılması ile bölgedeki iş ortamının iyileştirilmesinin yanında kadın istihdamı noktasında da önem arz ediyor. Projenin hayata geçmesinde desteklerini esirgemeyen ajansın yöneticilerine teşekkür ediyorum. Projenin bölgemize hayırlı olmasını temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.

Projeyle katma değeri yüksek sofralık zeytin üretmek, istihdamı arttırmak ve Kilis'in zeytin endüstrisinin uluslararası rekabet gücünü arttırmak amaçlanıyor.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.