Gaziantep

Suriyeli öğrencilere yardım

17:29 02 Mart 2016
Suriyeli öğrencilere yardım

İyilikder Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üyeleri, Gaziantep'te Suriyelilerin eğitim gördüğü okuldaki öğrencilere kırtasiye, kıyafet ve ayakkabı yardımı yaptı.

Bülbülzade Vakfı bünyesinde yardım faaliyetlerini sürdüren İyilikder üyelerince, Şehitkamil ilçesindeki Kaşıbeyaz Ortaokulu'nda eğitim gören Suriyeli 670 öğrenciye, Vali Ali Yerlikaya'nın katılımıyla çanta, kalem ve defterden oluşan kırtasiye seti, kıyafet ve ayakkabı dağıtıldı.

Suriyeli engelli bir çocuk tarafından çiçek buketiyle karşılanan Yerlikaya, ziyaret ettiği sınıflardaki öğrencilerle sohbet etti.

Çocukların gösteriler sunduğu etkinlikte konuşan Vali Yerlikaya, Gaziantep'te eğitim çağında 55 bin Suriyeli çocuk bulunduğunu, bu çocukların eğitimden yoksun kalmamaları için çaba gösterdiklerini söyledi.

Öğrencilere desteklerinin süreceğini aktaran Yerlikaya, öğrencilere seslenerek, "İstiyoruz ki Suriye'deki iç savaş bir an önce sona ersin. Sizler burada bizim misafirimizsiniz ve hiçbirinizin kendi çocuklarımızdan farkınız yok. Bu nedenle en iyi şekilde eğitim almanızı istiyoruz. İnşallah ülkenizdeki savaş biterse Suriye'deki yeni nesli sizler yetiştireceksiniz" dedi.

Suriyeli çocuklardan savaş ortamını unutmalarını isteyen Yerlikaya, onlara Türkçe'yi de en iyi şekilde öğrenmeleri tavsiyesinde bulundu.

Yardım dağıtımına Bülbülzade Vakfı Genel Başkanı Turgay Aldemir, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yanmaz ve İl Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir de katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.