Gaziantep

"Ekonomide üretime katılan eller projesi"

13:29 05 Mart 2016
"Ekonomide üretime katılan eller projesi"

Gaziantep'te "Ekonomide üretime katılan eller" projesi kapsamında kadınların ürettikleri eserler, açılan sergi ile beğeniye sunuldu.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Gaziantep Kadın Girişimciler Kurulu ile Gaziantep Sanayi Odası (GSO) işbirliğiyle, girişimci kadınların yaptıkları eserler, bir alışveriş merkezinde açılan stantlarda tanıtıldı.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, GSO Başkanı Adil Konukoğlu, Gaziantep Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Hülya Akkaya, stantları gezerek, kadınları tebrik etti.

Projeyle ücretsiz sağlanan stant alanında 60 girişimci kadın eserlerini tanıtıyor. Stantlarda, ahşap boyama eşyalar, Antep işi nakış, el işi, takı ve giysilerin yanı sıra pasta, börek ile yuvalama gibi yöresel yiyecekler satışa konuldu.

"Ay şekerim düştü" isimli standı açan Tuba Demirel, "Kadınların hayatın her alanında olduğu gibi üretimde de var olması gerekiyor. Ne kadar etkin olursak hem bizim için hem de ülkemiz için o kadar iyi. Bu organizasyon da biraz bunu göstermek için düzenlendi. Bizim standımızda yemek ve pastalar var. Kadınların Antep yemeklerinin yanı sıra diğer yemeklerin yapılmasında da ne kadar başarılı olduklarını göstermek istedik. Kadınların üretime katkı sağlamasını önemsiyoruz" dedi.

Projeyle, kadınların üretime teşvik edilmesi ve potansiyellerinin ortaya konulması hedefleniyor.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.