Gaziantep

Yeşilay Haftası

16:26 06 Mart 2016
Yeşilay Haftası

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Gaziantep Şube Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Tamer, Yeşilay Haftası dolayısıyla açıklama yaptı.

Tamer, Kırkayak Parkında yaptığı basın açıklamasında, her türlü bağımlılıkla mücadele eden Türkiye Yeşilay Cemiyetinin Türkiye'nin en eski kuruluşlarından biri olduğunu ifade etti.

5 Mart 1920'de kurulan ve 96 yıldır hizmet veren Yeşilay Cemiyetinin sigara, alkol, uyuşturucu, kumar ve teknoloji bağımlılıkları gibi sadece Türkiye'yi değil tüm insanlığı tehdit eden, insan hayatını olumsuz etkileyen ve ölüme sebebiyet veren problemlere karşı bilgilendirme ve duyarlılık oluşturma faaliyetlerini sürdürdüğünü ifade eden Tamer, şunları kaydetti:

"Bilmemiz gerekiyor ki hem bağımlılıkların oranı hem de çeşidi her geçen gün artıyor. Farklı bağımlılıklar tanımaya başlıyoruz. En eski bağımlılıklar alkol ve tütün ürünleri. İnsanoğlu, daha sonra değişik maddelerle tanıştı. Bunların bir kısmı doğal, bir kısmı da sentetik uyuşturucular. Bu uyuşturucular insan sağlığını ve sosyal yaşamı tehdit etmeye başladı. Son dönemlerde teknoloji bağımlılığı da arttı. Özellikle çocukların ve gençlerin teknolojik aletlerin sınırsız kullanımıyla ilgili sorunları da var."

Tamer, Gaziantep'te son 5 yıldır çalışmalar yapan Yeşilay Gaziantep Şubesinin öğretmenlerden öğrencilere, sivil toplum kuruluşlarından resmi birçok kuruluşa kadar bilgilendirme faaliyetlerini sürdürdüğünü kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.