Gaziantep

Dünya Kadınlar Günü

15:26 08 Mart 2016
Dünya Kadınlar Günü

Sosyal kültürel değişimin karmaşık toplum yapısı içinde kadınların mihenk taşı olarak hayat içinde konum ve saygınlığının muhafaza edilmesinin önemine vurgu yapan Er, dışarıda iş kadını, içeride evinin hanımı, çocuğunun annesi olarak kadının toplum düzeninin en saygın varlığı olduğunu dile getirdi. Er, "Kadın yaşamın ana ögesi, kurucu ve koruyucu unsuru, bir bütünün diğer yarısı olarak bütünlüğün tamamlayıcısıdır" diye konuştu.

Gaziantep Memur-Sen Kadın Komisyonu Başkanı Ayfer Er, "Kadın yaşamın ana öğesi, kurucu ve koruyucu unsuru, bir bütünün diğer yarısı olarak bütünlüğün tamamlayıcısıdır" dedi.

Er, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Türk Eğitim-Sen binasında düzenlediği basın toplantısında, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününün kadınların haklarını alabilmek için başlattıkları mücadele mirasının yıl dönümü olduğunu söyledi.

Kadınların toplumun temel taşı olduğunu vurgulayan Er, "Emeğin hak ettiği değeri bulması ve insanın inandığı değerlere uygun yaşamasını sağlamak noktasında mücadele etmeyi amaç ve ilkesi gören sendika olarak, bütün kadınlarımızın Kadınlar Gününü kutluyor, kendilerine sağlık huzur ve başarı diliyoruz" dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.