Gaziantep

GTO'da mesleki yeterlilik sınavı

15:40 08 Mart 2016
GTO'da mesleki yeterlilik sınavı

Gaziantep Ticaret Odasında (GTO), "Mesleki Yeterlilik Belgesi Zorunluluğu" kapsamında 12 meslek gurubunda mesleki yeterlilik sınavı yapılacak.

GTO Genel Sekreteri Halil Göçer, yazılı açıklamasında, 10 Mart Perşembe günü konuyla ilgili bilgilendirme toplantısı yapılacağını belirtti.

Mesleki Yeterlilik Kurumu Kanunu"nda yapılan değişiklikle Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından belirlenen tehlikeli ve çok tehlikeli mesleklerde çalışanların ve çalışmak isteyenlerin mesleki yeterlilik belgesi almalarının zorunlu hale getirildiğini hatırlatan Göçer, ilk etapta Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yayımlanan tebliğin ekinde yer alan 40 meslekte mesleki yeterlilik belgesinin zorunlu hale geldiğini kaydetti.

Meslek gruplarından 12'si için mesleki yeterlilik sınavlarının Gaziantep Ticaret Odasında başlatılacağını aktaran Göçer, tehlikeli ve çok tehlikeli sektörlerde çalışanların bilgi ve becerilerinin ulusal ve uluslararası standartlara uygunluğunun ölçülmesi ve değerlendirilmesi için 12 meslek dalında Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve GTO işbirliğinde mesleki yeterlilik sınavı ve belgelendirilmesi yapılacağını kaydetti.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.