Gaziantep

Gaziantep'ten kısa kısa

15:46 09 Mart 2016
Gaziantep'ten kısa kısa

Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, TOKİ Başkanı Ergün Turan’ı ziyaret etti.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Gaziantep'teki konut sıkıntısının giderilmesi için 50 bin konutluk "Kuzey Şehir Projesi"ni hayata geçiren Şahin, Ankara temasları kapsamında TOKİ Başkanı Turan ile bir araya geldi.

Vali Yerlikaya’nın da eşlik ettiği ziyarette Şahin ve beraberindekiler, Turan ile Kuzey Şehir Projesi ve TOKİ’nin şehirdeki çalışmalarını konuştu.

"Gaziantep Kuzey Şehir Projesi" ile 8,5 milyon metrekarelik alana 50 bin konut yapılarak, 300 bin nüfusun barındırılması hedefleniyor.

- Karataş Köprülü Kavşak'ta geçişler başladı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin yaptırdığı Karataş Köprülü Kavşak çalışmasında trafik akışı başladı.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, yapımında 836 halat kullanılan köprüde ayrıca 146 bin metreküp hafriyat yapıldı. 40 metre genişliğinde 3 parçalı, 81 metre açıklığında olan, tüm açıklık boyunca tek çekimde gerilerek yapılan köprünün üzerinde hem hafif raylı sistem hem de kara yolu geçişi mümkün olacak.

Trafik sorununun çözümüne büyük katkı sağlayacak kavşağın, bir ucu Karataş mevkisiyle şehir merkezini, diğer ucu ise Yeşilvadi tarafındaki 12 şeritli yol ile Burç Kavşağı'nı birleştiriyor.

Kent merkezindeki trafik yükünü büyük ölçüde azaltacak olan ve önümüzdeki günlerde tamamlanması planlanan kavşağın yapım işinde diğer köprülerden farklı olarak art germe (yaylı halat sistemi) halatları kullanıldı. Karataş Köprülü Kavşak çalışmasında 2 bin 800 ton demir kullanıldı. 15 bin 250 metreküp beton kullanılan kavşağa 10 bin metre de kazık imalatı yapıldı.

Kavşakta, altyapı anlamında 580 metre içme suyu, bin 50 metre yağmur suyu ve kanal deplase edildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.