Gaziantep

GSO'ya ziyaret

18:01 11 Mart 2016
GSO'ya ziyaret

Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırmalar Kurumu (TÜBİTAK) Marmara Teknokent Koordinatörü Deniz Yayla, Gaziantep Sanayi Odasını (GSO) ziyaret etti.

GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu ile bir araya gelen Yayla, Organize Sanayi Bölgesi Üst Kuruluşunun (OSBÜK), ülkenin dört bir yanındaki OSB temsilcileriyle buluşmak, fikir alışverişinde bulunup güç birliği yapmak ve iyi örnekleri paylaşmak amacıyla farklı illerde toplantı düzenlediğini söyledi.

Yayla, bu kapsamda organize sanayi bölgesi başkanlarının 29 Nisan’da Gaziantep’te toplanacağını bildirdi.

Gaziantep’te yapılacak OSBÜK toplantısı öncesinde, özellikle Doğu Marmara Bölgesinde yer alan teknoparklarda faaliyet gösteren, ar-ge yapan firmaları Gaziantep'teki firmalarla bir araya getirmek istediklerini belirten Yayla, bir günlük bu organizasyonla firmaların tanışması ve görüşmelerde bulunmasının sağlanacağını ifade etti.

Yayla, "Teknoparklar aslında sektörler için var. Buralarda ülkenin gurur duyacağı patentlere imza atmış büyük firmalar var. Onları, Gaziantepli yatırımcılarla bir araya getirerek, Körfez bölgesindeki Ar-Ge’yi buraya taşımada vesile olmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Konukoğlu ise Gaziantep'te tekstil, halı, ambalaj, gıda, makine gibi birçok sektörün yer aldığını ve ülke genelinde en büyük firmaların faaliyet gösterdiğini vurguladı.

Yüksek katma değerli üretim ve ihracat için ar-ge'nin önemine işaret ederek, firmaların tanışmasıyla katkılar sağlanabileceğine dikkati çeken Konukoğlu, teknoparktaki firmaların Gaziantep buluşmasına birçok sektörden çok sayıda firmanın katılımını sağlamaya çalışacaklarını kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.