Gaziantep

Oğuzeli, Büyükşehir Belediyesinin hizmetleriyle büyüyor

11:07 17 Mart 2016
Oğuzeli, Büyükşehir Belediyesinin hizmetleriyle büyüyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, merkezin yanı sıra ilçe ve köylerde de yenileme çalışmalarını sürdürüyor.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Oğuzeli ilçesinde yol, kavşak, taziye evi, sosyal tesis, park ve daha birçok alanda çalışmalar yapılıyor.

İlçe merkezinin yanı sıra ilçeye bağlı köylerde de yol, sathi kaplama, kanalizasyon ve su arama çalışmalarını sürdüren belediye ekipleri ilçe, belde ve köylerde 22 bin 423 ton asfalt yama çalışması yaptı, ayrıca 129 bin 306 metrekare alana da kilit taşı döşedi.

Su arama çalışmalarını yürüten ve bu kapsamda merkez ve bağlı mahallelerinde yeni sondaj kuyuları açan GASKi, ilçe genelinde 13 bin metre içmesuyu, 19 bin metre kanalizasyon hattı döşedi. GASKİ, Direkli, Çavuşbaşı, Hatunlu ve Üçkubbe mahallelerinde de kanalizasyon sularının toplanması için 4 foseptik yaptı.

Yeşildere ile Burak grubu köylerine de sağlıklı içme suyu temini için projeler hazırlayan GASKİ, ayrıca, Sacır Deresi’nde de ıslah çalışması yaptı.

Öte yandan, ilçedeki Karpuzatan tesisinde de yenile çalışması yapan Büyükşehir Belediyesi, ilçeye Biyogaz Tesisi kurulması için de harekete geçti. Bir megawatt gücünde yapılması uygun görülen tesisle, 70 ton büyükbaş süt hayvancılığından sıvı, 35 ton besi hayvancılığından katı gübre, 40 ton yumurta tavukçuluğundan kaynaklanan katı gübre ve 5 ton çim biçme atıkları ile mevcut atıklardan tesisin günlük 9 bin 939 metreküp biyogaz üretimi yapması planlanıyor.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.