Gaziantep

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı

12:26 17 Mart 2016
Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Başkanı Adil Konukoğlu, Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Başkanı Eyüp Bartık ve Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Başkanı Ahmet Tiryakioğlu,18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 101. yıl dönümünü kutladı.

Konukoğlu, yayımladığı mesajında, dünya tarihinde özel bir yeri olan Çanakkale Savaşı'nın her türlü imkansızlıklarla mücadele eden Türk milletinin vatanı, bayrağı ve istiklalini korumak için gösterdiği eşsiz bir kahramanlık destanı olduğunu belirtti.

"Bu savaş, ordular arasındaki güç farkına rağmen azmin, inancın, milli manevi duyguların galip gelmesinin adıdır" ifadelerini kullanan Konukoğlu, şunları kaydetti:

"Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır. Çanakkale Zaferi; vatan, bayrak ve istiklal uğruna iman dolu göğsünü siper ederek şehadet şerbetini içen şehitlerimizin kahramanlık destanıdır. Mustafa Kemal adıyla birlikte Türklerin yurtseverliğini, kahramanlığını, direnişini destanlaştıran bir abide olarak tarihe geçmiştir. Milletimizin gururu olan 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve dünya tarihini değiştiren Çanakkale Deniz Zaferi’nin 101. yıl dönümünü yürekten kutlarım. Tüm şehitlerimize sonsuz şükran ve gönül borcumuz var. Vatanımıza, bize bıraktıkları bu kutsal emanete sahip çıkmak bizim en büyük vazifemizdir. Tüm şehitlerimizi dualarla yad ediyoruz. Ruhları şad olsun."

- Bartık'ın mesajı

GTO Başkanı Bartık da mesajında, Çanakkale Deniz Zaferi’nin inancın ve azmin sonucu olduğunu belirtti. Cesaret ve kahramanlığın nadide örneklerinden Çanakkale Zaferi'nin gelecek nesillere iyi aktarılması gerektiğini ifade eden Bartık, Çanakkale'de verilen mücadelenin birlik ve beraberliğin en önemli göstergelerinden biri olduğuna dikkati çekti.

Zorlukların üstesinden gelen ve Türkiye Cumhuriyeti'nin bugünlere gelmesine vesile olanları unutmadıklarını ve unutturmayacaklarını kaydeden Bartık, "Şanlı tarihimizden çıkarılacak çok önemli dersler vardır. Çanakkale Zaferi de bunların başında gelmektedir. Yardımlaşmanın, birlik ve beraberliğin zirve yaptığı Çanakkale’de, dünyaya da önemli mesaj verilmiştir. Birlik ve beraberlik ruhuyla aşılamayacak engel, geçilemeyecek dağ yoktur. Birlik gücüne hiçbir güç dayanamaz, dayanamamış da. Geçmişten dersler çıkarmalıyız, geleceğe de bu derslerden çıkardığımız sonuçlarla bakmalıyız" ifadelerini kullandı.

- Tiryakioğlu'nun mesajı

GTB Başkanı Tiryakioğlu, 18 Mart Çanakkale Zaferinin askeri bir başarı olmaktan öte azim, inanç ve yiğitlikle örülmüş dünyanın gördüğü en büyük kahramanlık destanı olduğunu vurguladı.

Çanakkale Zaferinin, tarihin altın sayfalarına iman ve mücadele ruhuyla nakşedilmiş, eşi ve benzeri görülmemiş bir yiğitlik ve kahramanlık destanı olduğuna dikkati çeken Tiryakioğlu, mesajında şu değerlendirmelerde bulundu:

"18 Mart 1915 tarihi tüm imkansızlıklara rağmen bir milletin vatan sevgisiyle çağın en güçlü ordularına karşı koyduğu şanlı bir destandır. Bugün 101. yıl dönümünü büyük bir gurur ve onurla kutladığımız Çanakkale Zaferi, hem şanlı geçmişimiz, hem de istikbalimiz için son derece büyük önem taşımaktadır. O zor günleri bilmek, bu vatan için şehit düşen yüz binlerce kahramanımızı yüreğimizde saygıyla yaşatmak ve atalarımız tarafından bize miras bırakılan bu toprakları canımızdan aziz bilmek, 'Çanakkale geçilmez' dedirten ecdadımıza olan borcumuzdur. Bu bilinç ve hissiyat günümüzde de gelecekte de cennet vatanımıza aynı ulvi duygularla sahip çıkılacağının en büyük güvencesidir. Her taşının altında bir yiğitlik destanın yattığı Çanakkale Zaferinin 101. yıl dönümünde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi bir kez daha minnet ve rahmetle yad ediyorum."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.