Gaziantep

Büyükşehir belediyesi Nizip için çalışıyor

12:45 22 Mart 2016
BüyükÅŸehir belediyesi Nizip için çalışıyor

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin Nizip’in yatırımlar ve projelerle kalkınan bir ilçe olacağını söyledi.Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, büyükşehirin çalışmalarını ve projelerini ilçelerde giderek yerinde anlatan Şahin, Nizip Ticaret Borsası’nda muhtarlarla bir araya geldi. Yaklaşık 3 saat süren toplantıda muhtarlardan gelen talep ve istekleri dinleyen Şahin’e AK Parti Genel Sekreteri ve Gaziantep Milletvekili Abdülhamit Gül, Kaymakam Harun Sarıfakıoğulları, Nizip Belediye Başkanı Hacı Fevzi Akdoğan, Tarım İl Müdürü Mehmet Karayılan, GASKİ Genel Müdürü Hüseyin Sönmezler de eşlik etti.

Nizip'e ayrı bir önem verdiklerini ifade eden Şahin, "Nizip bizim gözbebeğimiz. Biz Nizip’in hizmetkarıyız, hizmet için buradayız. Birçok şehirden daha büyük bir nüfusa sahip. Onun için yatırımlarımız hızlı bir şekilde sürdürüyoruz" dedi.

Şahin, Nizip’te açılan GASMEK kurslarıyla kadınların ve gençlerin, bilgisayar, el işi, ebru, İngilizce başta olmak üzere birçok alanda meslek sahibi olduğunu, özellikle dershanelerin kapatılmasından sonra öğrencilerin GASMEK kurslarında etütlerde ek dersler aldığını, gençleri TEOG, YGS ile LGS sınavlarına ücretsiz hazırladıklarını kaydetti.

Aşağı Fırat ve Zeugma’da çok önemli turizm yatırımları düşündüklerini anlatan Şahin, özellikle Gaziantep’in gastronomi alanında UNESCO’ya girmesiyle birlikte turizm alanlarının önem kazandığını hatırlattı. Bu açıdan Aşağı Fırat ve Zeugma’da turizme yönelik çalışmaların hız kazandığını belirtti. Fırat’a özel bir turizm çalışması yapılacağını kaydeden Şahin, altyapı çalışmalarının da başladığını söyledi.

Şahin, Nizip Belediye binasını yenilemek istediklerini, ancak başbakanlıkta takıldığını, AK Parti Genel Sekreteri ve Gaziantep Milletvekili Abdülhamit Gül’ün devreye girmesiyle bu sorunun çözüldüğünü dile getirerek projenin hazırlanması durumunda yeni binanın 3 ay içerisinde yapılarak teslim edileceğini vurguladı.

İlçe merkezinde kalan eski stadı yıkacaklarını ve Dutlu mevkisinde yeni bir stat yapacaklarına dikkati çeken Şahin, cezaevini de yenileyeceklerini bildirdi.

Şahin, Nizip Çayı çalışmalarının da devam ettiğini, restorasyonunu yaptıkları Karpuzatan tesisin önemli bir sosyal etkinlik olduğunu ve Niziplilere hizmet ettiğini vurguladı.

Gaziantep genelinde 1 milyon metrekare kilit taşı döşemesi yaptıklarını, Nizip’e ise 192 bin metrekare kilit taşı yapıldığına işaret eden Şahin, tarım alanlarındaki kamulaştırmalar ile hazine çalışmalarının sürdüğünü sıkışan bölgeleri imara açabileceklerini vurguladı.

AK Parti Genel Sekreteri Gül ise, 110 muhtarın katılımı ile yapılan toplantıda tüm sorunları dinlediklerini ve tek tek not aldıklarını, bu sorunlara çözüm üreteceklerini söyledi. Büyük Nizip'e daha büyük hizmetler etmek için el ele verip bir ekip ruhu ile çalışmaya devam edeceklerini aktaran Gül, bunun bir inanç meselesi olduğunu söyledi.


YORUMLAR

ETÄ°KETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.