Gaziantep

Engelli basketçiler, dolu dizgin

11:34 29 Mart 2016
Engelli basketçiler, dolu dizgin

Tekerlekli Sandalye Basketbol 1. Liginde mücadele eden Gaziantep Büyükşehir Belediyespor, ligde çıktığı 19 maçtan 17'sini kazanarak Süper Lig yolunda emin adımlarla ilerledi.

Kulüpten yapılan açıklamaya göre, deplasmanda Bursa Osmangazi Belediyesi'ni 73-44 mağlup ederek galibiyet serisini devam ettiren Gaziantep temsilcisi, puanını 36'ya yükselterek sıralamada ikinciliğini korudu.

Bu hafta evinde Antalya Asat Gençlikspor ile karşılaşacak Gaziantep Büyükşehir Belediyespor, bu maçı kazanması halinde Süper Lig'e yükselmeyi garantileyecek.

Kulüp başkanı Osman Toprak, engelli basketbolcuların sezon başından bu yana önemli bir istikrar yakaladığını belirterek, şunları kaydetti:

"Puan cetveline baktığımızda 37 puanla lider durumda bulunan ve Süper Lige çıkmayı garantileyen Bağcılar Belediyesi'nin 1 puan gerisinde 36 puanla 2. sıradayız. Bu hafta cumartesi kendi evimizde oynayacağımız Antalya Asat Gençlikspor maçı oldukça önemli. Bu maçı kazandığımız takdirde matematiksel olarak Süper Lige çıkmayı garantiliyoruz ve Büyükşehir Belediyespor adını resmen Süper Lige yazdırıyor. Tüm sporseverlerin maça gelerek engelli basketçilerimize destek olmasını istiyoruz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.