Gaziantep

Gaziantep'te "Acil Durum Duyarlılık Projesi" başlatıldı

14:56 30 Mart 2016
Gaziantep'te "Acil Durum Duyarlılık Projesi" başlatıldı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, çocuklara yönelik "Acil Durum Duyarlılık Arttırma Projesi" başlattı.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Hanifi Şireci İlköğretim Okulu'nda düzenlenen proje tanıtma törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de katıldı.

Şahin, öğrencilere hitaben yaptığı konuşmasında, en büyük gücün beşeri sermaye olduğuna dikkati çekti.

İnsan yetiştirmenin önemini anlatan Şahin, "Büyük bir cevher var içinizde. Makamları ne olursa olsun herkesin en büyük muradı evladını çok iyi yetiştirmek. Yani bizim hayat meyvemizsiniz, her şeyimizsiniz. Sizi bir taraftan hocalarımızın verdiği bilgilerle donatıyoruz ama bir taraftan da hayat bir okul. Bu hayat okulunda kitapların dışında sizi pratik bir şekilde eğitmemiz gerekiyor. İşte biz belediye olarak doğumdan ölüme halkımızın yanındayız ve hizmetkarıyız." ifadelerini kullandı.

Hizmetleri hakkında da bilgiler veren Şahin, çocukların iyi bir şekilde yetiştirilmesi halinde her durumdan az zararla çıkılabileceğini kaydetti.

İtfaiye Daire Başkanı Cafer Yılmaz da proje hakkında bilgi vererek, acil durumlarda acele edilmemesi gerektiği uyarısında bulundu.

Projeyle çocuklara duyarlılık kazandırmayı amaçladıklarını belirten Yılmaz, "Yangın, deprem, gaz zehirlenmesi gibi acil durumlarda panik yapmayacağız ve ilgili kurumları arayacağız." dedi

Konuşmaların ardından çocuklara itfaiye boyama kitabı dağıtan Şahin, daha sonra sınıfları gezerek, itfaiye erlerinin çocuklara verdiği eğitimi izledi.

Gaziantep'te ilköğretim okullarında başlatılan proje kapsamında, öğrencilere acil durumlarda nasıl davranılması gerektiği anlatılacak. Çocukların eğlenerek öğrenmesi, duyarlılıklarının artırılmasının planlandığı proje çerçevesinde, ilk etapta 10 bin çocuğa ulaşılması hedefleniyor.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.