Gaziantep

Sessiz dünyasını tuvallere yansıtıyor

11:23 03 Nisan 2016
Sessiz dünyasını tuvallere yansıtıyor

FERİDE PELİN İNAL / ENSAR ÖZDEMİR - Doğuştan işitme engelli Sedat Taş, yaşadığı imkansızlıklar ve engellerine rağmen, resimde gösterdiği başarılarıyla dikkat çekiyor.

Vaktinin büyük bölümünü evinde resim yaparak geçiren 21 yaşındaki Taş, bir kere gördüğü insanların bile başarılı bir şekilde portrelerini çizebiliyor.

Ailesinin desteğiyle birbirinden güzel resimlere imza atan genç, hayranı olduğu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a çizdiği portreyi vermek istiyor.

Sedat Taş'ın babası Hüseyin Taş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, oğlunun doğuştan yetenekli olduğunu, hiçbir eğitim almadan kendi kendini geliştirerek çok iyi resimler yaptığını söyledi.

Oğlunun küçük yaşlardan beri resim yapmayı çok sevdiğini, bu yeteneğini fark ettikten sonra kendilerinin de ona destek verdiğini anlatan Taş, "Sedat’ın yeteneği Allah tarafından ona bahşedilmiş. Ben de bunu fark edince baba olarak elimden geleni yapmaya çalıştım. Oğlumun resim çizmekten başka hiçbir yeteneği, meziyeti yok. Ben de bunu köreltmemek için uğraştım." diye konuştu.

Mobilyacılıkla uğraştığını belirten Taş, oğlunun resimleri için ona çerçeveler yaptığını kaydetti. Oğlunun bugüne kadar pek çoğu portre 150 resim yaptığını anlatan Taş, "Bir odalı evde 4 kişi yaşıyoruz. Oturacak yer bulamadığımız için artık resimlerini kutularda saklıyoruz." dedi.

- "Cumhurbaşkanı Erdoğan'a portresini hediye etmek istiyor"

Oğlunun, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı çok sevdiği aktaran Taş, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'a olan sevgisinden bütün Bakanlar Kurulu üyelerinin portrelerini çizdi. Çizdiği bu portreleri kendi elleriyle Cumhurbaşkanı'na hediye etmek istiyor." diye konuştu.

Resimlerini yaparken oğlunun hiçbir yardım almadığını, zaman zaman da hiç görmediği birini hayallerindeki gibi resmettiğini dile getiren Taş, "Fatih Sultan Mehmed’in atla şaha kalkarken yaptığı resmini daha önce hiçbir yerde görmemişti. Tamamen kendi hayal gücüyle yaptı. Kendi kurduğu hayal dünyasında insanları görmek istediği şekilde çiziyor. Zaten marifet de olmayan resimleri yapabilmek." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.