Gaziantep

- AK Parti Genel Sekreteri Gül:

17:42 04 Nisan 2016
- AK Parti Genel Sekreteri Gül:

AK Parti Genel Sekreteri Abdulhamit Gül, Türkiye'ye, insan onurunu ve haklarını birinci sıraya koyan, çoğulcu, özgürlükçü, yargı bağımsızlığını, güçler ayrılığını sağlayan, egemenliği millete veren, vesayeti ortadan kaldıran, yürütmede istikrar sağlayan bir anayasa kazandırmayı hedeflediklerini söyledi.

Gül, ''5 Nisan Avukatlar Günü'' nedeniyle yayımladığı yazılı mesajında, vatandaşların güvenli ve huzurlu bir ortamda hayatlarını devam ettirebilmelerini sağlamanın devletin başlıca görevlerinden biri olduğunu belirtti.

Bu çerçevede dava ve savunma hakkının, sağlıklı işleyen bir hukuk sisteminin vazgeçilmez unsurlarından biri olduğunu vurgulayan Gül, bunu, büyük bir sorumluluk bilinciyle yerine getiren avukatların, adil yargılanmanın temini için çok temel bir kamu hizmeti görevi ifa ettiklerini kaydetti.

Savunmanın olmadığı yerde hak ve adaletten bahsedilemeyeceğini aktaran Gül, "Türkiye'yi demokrasi ve insan hakları bakımından çağdaş bir ülke haline getirme yolunda çaba gösteren AK Parti hükümetleri, bu doğrultuda bir çok reformları gerçekleştirirken, yargı sisteminin de sorunlarını çözmek, hizmet standartlarını iyileştirmek, fiziki ihtiyaçlarını karşılamak adına önemli adımlar atmıştır. Atılan bu adımlara eşdeğer olarak avukatların görevlerini en iyi şekilde yapabilmelerine imkan sağlayacak iyileştirme çabalarına devam edeceğiz. Zira biliyoruz ki adalete duyulan güveni arttırmak, böylece vatandaş-devlet ilişkisini güçlendirmek, ancak bütün unsurlarıyla etkin, hızlı ve adil bir yargı işleyişiyle mümkündür" ifadelerini kullandı.

AK Parti olarak, 17 defa değişikliğe uğrayan ve derde derman olmaktan çok başlı başına sorunun kaynağını oluşturan mevcut anayasanın miadının dolduğu düşüncesinde olduklarını belirten Gül, şöyle devam etti:

"Türkiye'ye, insan onurunu ve haklarını birinci sıraya koyan, çoğulcu, özgürlükçü, yargı bağımsızlığını, güçler ayrılığını sağlayan, egemenliği millete veren, vesayeti ortadan kaldıran, yürütmede istikrar sağlayan bir anayasa kazandırmayı hedefliyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle, benim de aralarında bulunmaktan şeref duyduğum bu mesleğin mensubu ve ülkemizin her bir köşesinde görev yapan değerli meslektaşlarımın, 5 Nisan avukatlar gününü en içten duygularımla kutluyor, savunma ve hak arama görevlerinde başarılar diliyorum."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.