Gaziantep

Üniversiteler arasında iş birliği protokolü

14:08 05 Nisan 2016
Üniversiteler arasında iş birliği protokolü

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) ile Kosova Prizren Ukshin Hoti Üniversitesi arasında iş birliği protokolü imzalandı.

HKÜ Rektörü Prof. Tamer Yılmaz, HKÜ Senato Salonu'nda gerçekleştirilen imza töreninde, protokol çerçevesinde üniversiteler arasında öğrenci ve öğretim üyesi değişiminin olacağını söyledi.

Kosova'daki üniversitede 3 dilde eğitim yapıldığını hatırlatan Yılmaz, "Oldukça iyi ve gelişmiş bir üniversite. Türkçe eğitimi yapan bölümleri de var. Bu iş birliği sayesinde güçlerimizi birleştireceğiz." dedi.

Prizren Ukshin Hoti Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rame Vataj ise anlaşmanın her iki üniversitenin eğitimini güçlendireceğini vurguladı.

Kosova'nın ikinci büyük üniversitesi olduklarını hatırlatan Vataj, şöyle konuştu:

"En önemli özelliğimiz, Türkçe, Arnavutça ve Boşnakça eğitim vermemiz. Şimdiye kadar Türkiye'de 20 üniversiteyle anlaşma yapıldı. Burada yaptığımız anlaşmaları uluslararası saymıyorum, çünkü bizim Türkiye ile aramızda bir sınırımız yok, kardeş ülkeleriz. Ondan dolayı Türkiye'de yapılan anlaşmaların, Kosova'da yaşayan Türklerin yararına dokunacağını umut ediyorum. Bu bakımdan da bu anlaşmanın imzalanması bizim için çok önemli."

Törenin ardından Yılmaz ve Vartaj, karşılıklı hediye takdiminde bulundu.

Protokol, araştırmacıların değişimi, karşılıklı faydalı akademik program ve derslerin geliştirilmesi, her iki tarafın da ilgilendiği alanlarda bilgi ve materyal değişimi, lisans ve lisansüstü öğrencilerin değişimi ve bilimsel yayınların basımını kapsıyor.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.