Gaziantep

GAÜN'de yüksek lisans sempozyumu düzenlendi

18:56 07 Nisan 2016
GAÜN'de yüksek lisans sempozyumu düzenlendi

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesince, işletme alanında Türkiye'de ilk defa yüksek lisans sempozyumu düzenlendiği bildirildi.

GAÜN’den yapılan yazılı açıklamaya göre, Mavera Kongre ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen sempozyumda 40 farklı üniversiteden işletmenin farklı ana bilim dallarından 57 öğretim üyesinden oluşan bilim kurulu görev yapacak.

GAÜN İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölüm Başkanı ve Sempozyum Dönem Başkanı Prof. Dr. Cengiz Toraman, işletme ve işletmecilik tarihinin insanlık tarihi kadar eski bir geçmişe sahip olduğunu vurguladı.

İnsanlık var oldukça, işletmelerin de var olacağını ifade eden Toraman, şunları kaydetti:

"Modern işletmeciliğe yakın işletmelere baktığımızda binli yıllarda kurulmuş birkaç tane şirketi görüyoruz. Türkiye’deki lisans ve lisansüstü öğrenci sayısı 2015’te 6 milyon 63 bin gözüküyor. Her sene de bu yaklaşık yüzde 15-20’lik bir artış gösteriyorsa bugün itibarıyla 7 milyona yakın bir öğrenci kitlesinden bahsediyoruz, 250 bin civarında işletme anabilim dalı ve alt bilim dallarını da düşünürseniz toplamda 250 binlik bir rakam görüyoruz. Oldukça büyük bir rakam, bu tarz faaliyetleri arttırmamızın gerekliliği ortaya çıkıyor. İnşallah bu tip faaliyetler de bunlara örnek olur."

Gaziantep Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. İbrahim Halil Ekşi, Türkiye’de sosyal bilim dallarında uygulanan lisansüstü öğrenci sempozyumunun işletme alanında uygulanmadığını, bunu bir eksiklik olarak gördükleri için ilk kez böyle bir projeyi yaşama geçirdiklerini belirtti.

Sempozyuma 88 bildiri yüklendiğini kaydeden Ekşi, "Bu bildirilerin 14’ü hakem sürecinden geçmedi, ret aldı. Geri kalan 74 bildiriyi kabul ettik. Kabul edilen 74 bildirinin 37’si yani yüzde 50’si muhasebe finansman, 24’üne tekabül eden yüzde 33’ü yönetim organizasyon ve geri kalan 13’ü de üretim ve pazarlamayla ilgili. Dolayısıyla işletme anlamında dağılımın normal olduğunu söylemek de mümkün. Kabul edilen bildirilerden 36’sını TÜBİTAK’ta tanınan dergilere gönderdik. Hakem konularına bağlı olarak ve bunu da yazarlara ilettik. Bu anlamda sempozyum farklılık da arz etti. Bu kadar yoğun talebin olmasının nedeni belki de bu dergi destekleriydi. Sempozyumun ülkemizin geçtiği bu süreçte Gaziantep’te yapılmasının da ayrıca bir önemi var." şeklinde konuştu.



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.