Gaziantep

Oyuncak Müzesi'nde "Gastronomi"atölyesi kuruldu

13:46 08 Nisan 2016
Oyuncak Müzesi'nde "Gastronomi"atölyesi kuruldu

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Oyun ve Oyuncak Müzesi'nin 3. kuruluş yıl dönümünü kutlandı.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, kuruluş yıl dönümü kapsamında müzeye ziyaret için gelen çocuklarla "Gastronomi Atölyesi" etkinliği düzenlendi.

Açıklamada, Atabek köyü ortaokulu Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı (TEOG) Hazırlık Grubu’ndan oluşan 21 öğrencinin katıldığı etkinlikle, Uzak Doğu Asya Sanatı olan Bento’yu geleneksel Türk kahvaltı öğeleriyle modernize ederek çocuklara sunmak ve onların kahvaltı yapma alışkanlıklarını zorunluluk olarak değil, eğlenceli aktivite haline dönüşmesinin sağlanmasının amaçlandığı kaydedildi.

Kahvaltı (Bento) hazırlama yöntemlerinin anlatıldığı atölyede, Atabek köyü ortaokulu öğrencileriyle beslenme konulu sohbetler yapılarak, çocukların beslenme alışkanlıkları ve kahvaltıya olan ilgi ve düşünceleri paylaşıldı.

Ardından Oyun ve Oyuncak Müzesi Sinema Galerisi’nde çocuklara sağlıklı beslenmeyle ilgili Gastronomy Magazine Ekibi tarafından hazırlanan çizgi sunum izletildi.

Etkinliğin sonunda, tüm çocuklar müze içerisinde tarihi yolculuğa çıkarak, hep birlikte günün anısına hatıra fotoğrafı çektirdi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.