Gaziantep

Türk Polis Teşkilatının 171'inci kuruluş yıl dönümü

15:16 10 Nisan 2016
Türk Polis Teşkilatının 171'inci kuruluş yıl dönümü

Türk Polis Teşkilatının 171'inci kuruluş yıl dönümü nedeniyle Gaziantep'in İslahiye, Yavuzeli ve Araban ilçelerinde tören düzenlendi.

İslahiye ilçesindeki tören, Milli Egemenlik Meydanı'nda gerçekleştirildi. Saygı duruşuyla başlayan törende İstiklal Marşı okundu ve Atatürk Anıtı'na çelenk bırakıldı.

Törende konuşan İslahiye İlçe Emniyet Müdürü Bedrettin Sarıtaş, polis teşkilatının 171. yılını kutlamanın kıvancını yaşadıklarını dile getirdi.

Emniyet teşkilatının toplumda huzuru, refahı sağlamak ve vatandaşın can ve mal güvenliğini sağlamak görevini üstlendiğini ifade eden Sarıtaş, ilçe merkezinde aylık yaklaşık 2 bin 300 civarında çağrı aldıklarını ve hemen hepsini eksiksiz kontrol ettiklerini vurguladı.

Şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerin verildiği törene, 106. Topçu Alayı Topçu Binbaşı Mustafa Nalbant, Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Demirtaş, polis teşkilatı üyeleri ile vatandaşlar katıldı.

- Araban'daki tören

Araban Hükümet Konağı bahçesindeki Atatürk büstüne İlçe Emniyet Amir Vekili Komiser Yardımcısı Mehmet Turgud tarafından çelenk konulmasının ardından saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başlayan tören, şehitlik ziyaretiyle devam etti.

Turgud, yaptığı konuşmada, emniyet teşkilatının kuruluşundan bu güne kadar her zaman milletinin hizmetinde olduğunu, halkın güven ve desteğine layık olmaya çalıştığını, anayasa ve kanunlardan aldığı güçle başarıya ulaşmanın gayreti içerisinde olduğunu vurguladı.

Bazı Güneydoğu illerinde terör örgütüne yönelik düzenelenen operasyonlara değinen Turgud, "Dün Çanakkale’de milletimizin inanç ve kuvveti ile oynanan oyunun boşa çıkarılmasıyla ilgili ikinci perdesi ne yazık ki bugün Güneydoğu’sunda sergilenmektedir. Çanakkale’de nasıl ki Doğu, Batı, Kürt, Türk, Arap, Çerkez ve Laz ayrımı yapmadan yek vücut olarak dimdik durup Çanakkale geçilmez dediyse bugün de Cizre’de, Sur’da, Nusaybin’de ve daha bir çok yerde 80 milyon vatandaşımızın kalbinin asker ve polisimizde vücut bulmuş, tek yürek olarak vatan toprağını savunacağız" diye konuştu.

- Yavuzeli'ndeki tören

Yavuzeli İmam Hatip Ortaokul Bahçesindeki törenler ise Atatürk büstüne çelenk bırakılmasıyla başladı.

Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla devam etti. Çelenk töreni sonrası protokol ve vatandaşlar, İlçe Emniyet Amirliği Binasına gelerek Emniyet Amirliği makamında ziyaret gerçekleştirdiler.

Kutlama programına İlçe Emniyet Amiri Murat Metin Odabaşı, Komiser Hasan Aköz, Komiser Numan Kiraz, İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Yunus Kaya, polis teşkilatı mensupları, siyasi parti ilçe başkanları, sivil toplum kuruluşları, okul müdürleri, öğrenciler katıldı.

İlçe Emniyet Amiri Murat Metin Odabaşı ve ilçede görevli polisler gelen misafirlerle tek tek ilgilenerek ziyaretleri için teşekkür etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.