Gaziantep

Gaziantep'te kadınlar forklift kullanmaya hazırlanıyor

11:54 13 Nisan 2016
Gaziantep'te kadınlar forklift kullanmaya hazırlanıyor

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) öncülüğünde kentte düzenlenen Simülatörlü Forklift Operatörlüğü Kursu'nda eğitim alan kadınlar, forklift kullanmaya hazırlanıyor.

Gaziantep Üniversitesi Tekno Park'ta düzenlenen Simülatörlü Forklift Operatörlüğü Kursu'nda 14 kadın eğitim alıyor.

Simülatörle yaklaşık 6 saat eğitimin ardından kadınlar, forklift de kullanıyor.

Usta öğretici Mehmet Emin Demirezen, gazetecilere yaptığı açıklamada, kadınların simülasyonu 3 günde rahatlıkla öğrendiklerini anlattı.

Kursta 14 kadının eğitim aldığını kaydeden Demirezen, "Buraya ilk geldiğimizde kadınların gözünde bir ışık gördük. Hiçbir kurum ve sanayi kuruluşu kadınların forklift kullanmasına izin vermiyor. Çok azimli ve istekliler." dedi.

Forkliftlerin acemilik kaldırmayan pahalı araçlar olduğunu dile getiren Demirezen, "Hataları önleyebilmek için gerçekçi tepkiler veren simülasyon aletini yaptık. Bu simülasyon cihazıyla kullanıcının gerçek hayatta yapacağı hareketleri kayıt altına alarak artı ve eksilerini söylüyoruz. 6 saatlik bir eğitimden sonra gerçek forklift kullandırıyoruz. Bu aletlerden sonra gerçeği kullandırmak daha kolay oluyor." diye konuştu.

Kadınların erkeklerden daha dikkatli olduğunu vurgulayan Demirezen, forkliftlerin titizlikle kullanılması gerektiğini belirterek, "Erkekler aşırı öz güvenli ve dikkatsiz oluyor, kadınlar ise daha titiz ve dikkatli davranıyor." değerlendirmesinde bulundu.

Kursiyerlerden Özgül Coşkun da tavsiye üzerine forklift eğitimi almaya başladığını anlattı. İlk etapta forklift kullanmanın farklı geldiğini ifade eden Coşkun, eğitim sayesinde öz güveninin artmaya başladığını söyledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.