Gaziantep

Engellilerin istihdamına yönelik protokol imzalandı

17:37 13 Nisan 2016
Engellilerin istihdamına yönelik protokol imzalandı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü arasında engelli istihdamını arttırmak üzere mesleki eğitim verilmesini içeren protokol imzalandı.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, belediyenin Engelliler Daire Başkanlığınca engellilere mesleki eğitim vererek işe yerleşmeleri için İŞKUR İl Müdürlüğü ile protokol imzalandı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve İŞKUR İl Müdürü Siraç Ekin arasında imzalanan protokolle, çalışabilir durumdaki iş arayan engellilerin yaş, eğitim, engel durumları, iş tecrübeleri, beklentileri, çalışabileceği koşullar ve karşılaştıkları zorluklar belirlenerek istihdam edilmelerinin sağlanması hedefleniyor.

Geçen yıl ortak projelerle yaklaşık 200 engelliye istihdam sağlanan ve çalışmaların devamı olarak bu yıl da yürütülecek projelerle yine yüzlerce engelli vatandaşa istihdam imkanı sağlanacak.

Proje çerçevesinde kurulacak atölyelerde engelli vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda mesleki eğitim verilecek, engelli istihdamı sürecek.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.