Gaziantep

AK Parti Genel Sekreteri Gül:

18:05 15 Nisan 2016
AK Parti Genel Sekreteri Gül:

AK Parti Genel Sekreteri Abdülhamit Gül, "Meclis'te AK Parti olarak öneri verdiğimiz anayasa değişikliğine umarım diğer partiler de destek verir ve hiçbir şekilde gazi Meclis çatısı altında polisimize, askerimize silah çeviren teröristlerin yanındaki hiç kimse yer almaz." dedi.

Gül, Gaziantep'in Oğuzeli ilçesi Doğanpınar Mahallesi'nde yapılan sosyal tesisin açılışında yaptığı konuşmada, dokunulmazlıkların kaldırılmasına ilişkin anayasa değişikliği teklifinde bulunduklarını hatırlattı.

Meclis'e yakışan şekilde anayasa değişikliği yapmak istediklerini belirten Gül, şöyle devam etti:

"Meclis çatısı altında HDP hariç diğer partiler buna destek veriyor. Umarız tribüne yönelik açıklamalar değildir. Meclis'te AK Parti olarak öneri verdiğimiz anayasa değişikliğine umarım diğer partiler de destek verir ve hiçbir şekilde gazi Meclis çatısı altında polisimize, askerimize silah çeviren teröristlerin yanındaki hiç kimse yer almaz. Meclis'e yakışan şekilde anayasa değişikliğini yaparız. Umarım gerekli çalışmalar bir an önce yapılır. Meclis'i tıkamadan bu fezlekeleri kaldırarak suç işleyen milletin birliğine beraberliğine kastedenler bir an evvel hesabını verir. Yargı bağımsızdır. Biz sadece Meclis olarak yargıya izin vermiş olacağız."

- "En büyük aşkımız hizmet etme aşkıdır"

Seçim dönemlerindeki vaatlerini yerine getirmeye çalıştıklarını anlatan Gül, 720 bin taşeron işçiyi kamu personeli olarak aldıklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açmış olduğu hizmet yolunu devam ettirdiklerini dile getiren Gül, şunları kaydetti:

"Başbakanımız Ahmet Davutoğlu başkanlığında belediyelerimiz size hizmet etmek için yola devam ediyor. Bizim en büyük aşkımız size hizmet etme aşkıdır. Sizler olmasaydınız bu hizmetler de olmazdı. Biz asıl sizlere çok teşekkür ediyoruz. Hiçbir şekilde ayrıma tabi tutmadan, şu bize yakın, şu bizden değil ayrımı yapmaksızın hizmet ediyoruz. Oğuzeli bizim en büyük gündemimiz. Hem milletvekillerimiz, hem Belediye Başkanımız baraj ve sulama problemlerinden yol çalışmalarına varıncaya kadar çalışıyor. Oğuzeli’ne hizmet etmek bizim için en onurlu şerefli işlerin başında geliyor. Bu konuda da sizlere inşallah mahcup olmayacağız. Milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız sizler için çalışmaya devam ediyor. Torba Kanunu'nu Meclis'ten geçirdik. Gençlere, esnafa, emeklilere ne vaat ettiysek hepsi bu kanunla onaylandı. 78 milyon vatandaş boynunu önüne eğmeyecek."

- Şahin: "Hayır dualarınızla besleniyoruz"

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de belediyeciliğin doğumdan ölüme kadar dua almak için muhteşem bir makam olduğunu belirtti.

Millete hizmet etmeyi nasip ettiği için Allah'a şükrettiğini anlatan Şahin, "Sizin hayır dualarınızla besleniyoruz. Biz bu yola 'kimsesizlerin kimsesi, sessiz yığınların sesi olacağız' diye çıktık. Partimizin adını koyarken de 'adaletli olacağız, hiçbir ayrım yapmayacağız' dedik. Belediye yasasıyla bütün köyler bize bağlanınca benim arkadaşlarıma verdiğim en büyük talimat, partimizin adına yakışacak şekilde hiçbir köyü bir köyden ayırt etmeden Şahinbey'de Şehitkamil'de ne varsa Oğuzeli'nde de Doğanpınar'da da o olacak dedik" ifadelerini kullandı.

Açılışa AK Parti Gaziantep milletvekilleri Şamil Tayyar ve Canan Candemir Çelik de katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.