Gaziantep

Yavuzeli'nde Genç Çiftçi Projesi tanıtıldı

15:50 19 Nisan 2016
Yavuzeli'nde Genç Çiftçi Projesi tanıtıldı

Yavuzeli ilçesinde Genç Çiftçi Projesi tanıtımı gerçekleştirildi.

GASMEK konferans salonunda Yavuzeli Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Yavuzeli Ziraat Odası iş birliğinde düzenlenen seminer çiftçilerden büyük ilgi gördü.

Veteriner hekim Kadir Sarıkaya hibe almak isteyen çiftçilere bilgiler verdi.

Besicilik erkek sığır alımı, sertifikalı fidan yetiştiriciliği, basınçlı sulama sistemleri pülverizatör ve çapa yatırımları tavsiyesinde bulunan Sarıkaya, kırsal kalkınma destekleri kapsamında genç çiftçi projelerine 30 bin liraya kadar hibe desteği verileceği söyledi.

Küçükbaş hayvancılığı hakkında da detaylı olarak bilgiler veren Sarıkaya, "Proje başvurularının il ve ilçedeki müdürlüklere yapılması gerekiyor. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından verilen bu desteklerle tarımda sürdürülebilirliğin sağlanması, genç çiftçilerin girişimciliğinin desteklenmesi, gelir düzeyinin yükseltilmesi, alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması ve kırsal alandaki tarımsal üretime yönelik projelerin desteklenmesinin amaçlanoıyor." dedi.

Ayrıca Sarıkaya, projeler kapsamında kırsal alanda yaşayan genç çiftçilerin bitkisel, hayvansal, yöresel tarım ürünleri, tıbbi ve aromatik bitki üretimi, işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik projelerinin de destekleneceği ifade etti.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.