Gaziantep

Fatma Şahin UCLG-MEWA başkanlığına seçildi

18:38 19 Nisan 2016
Fatma Şahin UCLG-MEWA başkanlığına seçildi

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatının (UCLG-MEWA) başkanlığına seçildi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde gerçekleştirilen "UCLG-MEWA Kongresi" kapsamında teşkilatın genel kurulu yapıldı. 15 ülkeden 50 belediye başkanı ile 160 UCLG-MEWA üyesinin katılımıyla gerçekleştirilen genel kurulda UCLG-MEWA başkanı, yönetim kurulu ve konsey üyeleri seçimi yapıldı.

Yapılan oylama soncunda, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, oybirliğiyle UCLG-MEWA başkanlığına seçildi.

Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Osman Toprak, toplantının ardından Fatma Şahin adına UCLG-MEWA'nın eski başkanı Tahran Belediye Başkanı Muhammed Bakır Galibaf'a plaket takdim etti.

Toprak, yerel yönetimlerin iş birliğinin önemli olduğunu vurgulayarak UCLG-MEWA'nın bu noktada önemli bir görevi yerine getirdiğini belirtti.

UCLG-MEWA başkanlığına seçilen Fatma Şahin ve yönetim kurulu üyelerine yeni görevinde başarılar dileyen Toprak, yeni yönetimin aldığı görevi daha ileriye taşıyacağına inandığını kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.