Gaziantep

Gaziantep Kitap Fuarı'na doğru

16:31 30 Nisan 2016
Gaziantep Kitap Fuarı'na doğru

Gaziantep'te ilki yapılacak "Kitap Fuarı" için hazırlıklar sürüyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 3-8 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek Gaziantep Kitap Fuarı ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, yalnızca Gaziantep için değil bölge için de önemli olan fuarın Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde, TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım AŞ'nin desteği, Türkiye Yayıncılar Birliği, Gaziantep Valiliği, Gaziantep Üniversitesi, Ticaret Odası, Ticaret Borsası ve Sanayi Odasının katkılarıyla yapılacağını hatırlattı.

Başkan Fatma Şahin, fuarın Gaziantep Üniversitesi Mavera Kültür ve Sanat Merkezi'nde 6 gün süreceğini belirterek, program boyunca 40 ayrı etkinlik, yazarlarla söyleşi ve imza günleri yapılacağını ifade etti.

Dünya üzerinde çok az şehre nasip olan bir zenginliğe sahip Gaziantep'in yönetimine talip olurken kenti her yönüyle geleceğe taşıyacağına söz verdiğini anlatan Şahin, şunları kaydetti:

"Önümüzdeki günlerde Gaziantepimizi bir kültür başkenti yapmaya yönelik çalışmalarımıza bir yenisini daha ekleyerek önemli bir adım daha atıyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini devraldığımız sene büyük katılım ve coşkuyla bir Kitap Festivali gerçekleştirmiştik. Bu sene ilkini gerçekleştireceğimiz ve geleneksel hale getirmeyi planladığımız kitap fuarı'nda Gaziantepliler ve bölge halkımızı buluşturuyoruz."

Türk milletinin her zaman okumanın önemini bildiğini, büyük yazarlar, şairler yetiştirdiğini belirten Şahin, halkın kitapları, edebiyatçıları gönüllerinin baş köşesine koyarak hak ettiği değeri her zaman gösterdiğine de vurgu yaptı.

Son olarak dört üniversitesinde on binlerce öğrencisi bulunan Gaziantep'e bir kitap fuarının çok yakışacağını aktaran Başkan Şahin, yaklaşık 70 yayınevinin katılımıyla gerçekleşecek fuarın şehre artı bir değer katacağına da yürekten inandığını söyledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.