Gaziantep

Gaziantep'teki terör saldırısına tepkiler

17:47 01 Mayıs 2016
Gaziantep'teki terör saldırısına tepkiler

TOBB Gaziantep Genç Girişimciler İcra Kurulu Başkanı İbrahim Yetkinşekerci ile Gaziantep Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Özbay Gaziantep'teki terör saldırısını kınadı.

Yetkinşekerci, Gaziantep Emniyet Müdürlüğüne düzenlenen terör saldırısını lanetlediğini belirtti.

Gaziantep'teki patlamaya ilişkin yaptığı açıklamada, hainlerin saldırısında şehit olan polislere Allah'tan rahmet, yaralılara da şifa diledi.

Huzur şehri olarak bilinen Gaziantep'e yapılan menfur saldırının hedefine ulaşamayacağını vurgulayan Yetkinşekerci, "Gaziantep'in huzuruna yönelik gerçekleştirilen bu alçak saldırıyı lanetliyorum. Bu süreci sağduyuyla geçirmeliyiz. Şimdi birlik ve beraberliğe her zamankinden daha çok ihtiyacımız var." açıklamasında bulundu.

Terörü ve destekleyenleri de lanetlediğini belirten Yetkinşekerci, bu tür saldırıların bir daha yaşanmaması temennisinde bulundu.

Özbay da mesajında Gaziantep’te yaşanan bombalı saldırının Türkiye'nin milli bütünlüğüne, barışa ve kardeşliğe yapılmış bir saldırı olduğunu belirtti.

Devletin ve milletin bu tür hain alçak saldırıya asla boyun eğmeyeceği kaydeden Özbay, şu görüşlere yer verdi:

"Türkiye’nin huzurunu bozmak için her türlü kalleşçe hain saldırıyı ülkenin değişik yerlerinde gerçekleştiriyorlar. Bu tür saldırılar ülkemizin birlik, beraberlik ve kardeşliğine yapılmış saldırılardır. Devletimiz, terörün bitmesi için uzun süredir çeşitli adımlar atmasına rağmen, hain terör örgütleri ve uzantıları, barış yerine kaos ortamı oluşturmak için her türlü kalleşçe yolu denemektedirler. Milli birlik ve beraberlik ruhuyla bu alçakların oyunlarını millet olarak bozma kararlığındayız. Şehitlere bir kez daha Allah’tan rahmet, yaralılara ise acil şifalar diliyorum."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.