Gaziantep

Gaziantep'te tüketici hakları hakem heyeti raportörlerine eğitim

17:14 03 Mayıs 2016
Gaziantep'te tüketici hakları hakem heyeti raportörlerine eğitim

Gaziantep'te Tüketici Sorunları Hakem Heyetlerini Destekleme Projesi kapsamında, tüketici hakları hakem heyetinde görevli raportörlere eğitim veriliyor.

Ticaret İl Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Ticaret İl Müdürlüğü tarafından İpekyolu Kalkınma Ajansına 2016 yılı Teknik Destek Programı kapsamında sunulan ve kabul edilen projenin eğitim açılış toplantısı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdür Yardımcısı Bayram Uzunoğlu'nun katılımıyla Gaziantep Ticaret Odası Meclis Salonu'nda yapıldı.

Programda Gaziantep ve ilçelerinde tüketici hakem heyetlerinde görev yapan raportörlere eğitim verildi.

Uzunoğlu, konuşmasında; hakem heyeti raportörlerinin hem satıcıları, hem de tüketicileri koruyacak şekilde adil kararlar alarak görevlerini en iyi şekilde yerine getirdiklerini belirtti.

Bayram Uzunoğlu, eğitimin Gaziantep'te görev yapan hakem heyeti raportörleri için çok önemli olduğunu kaydetti.

Ticaret İl Müdür Vekili Bilal Yazıcı da eğitimin hakem heyetlerinde bulunan raportörlerin verdiği kararlarda birlik sağlanması açısından önemli olduğuna dikkati çekti.

İpekyolu Kalkınma Ajansı İzleme Değerlendirme Birim Başkanı Osman Toksun, 5 gün sürecek eğitime katkı sağlayanlara teşekkür etti.

Açılışa Genel Sekreter Yardımcısı Figen Çeliktürk, gümrük ve ticaret uzmanları, il ve ilçelerde görev yapan hakem heyeti üyeleri ve raportörleri, Büyükşehir Belediyesi, Şahinbey Belediyesi ve Şehitkamil Belediyesinde beyaz masalarda görevli personel ile tüketiciyi koruma derneklerinin temsilcileri katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.