Gaziantep

GSO'dan Kilis halkına destek

16:27 06 Mayıs 2016
GSO'dan Kilis halkına destek

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, son günlerde yaşanan üzücü olaylardan dolayı Kilis halkına geçmiş olsun dileklerini iletti.

Konukoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, coğrafi konumu nedeniyle sınıra yakın olan Kilis'te son dönemde üzücü olaylar olduğunu belirtti.

Suriye tarafından DEAŞ militanlarınca ateşlenen füzelerin kente düştüğünü ifade eden Konukoğlu, bu saldırılarda hayatını kaybeden vatandaşlara Allah'tan rahmet ve yaralılara acil şifalar diledi.

Kendi nüfusundan daha fazla Suriyeliyi barındıran Kilis'in, bütün dünyada emsali görülmemiş bir misafirperverlik ve yardımseverlik gösterdiğini vurgulayan Konukoğlu, "Ne yazık ki Suriye'de yaşanan iç savaştan en çok etkilenen ilimiz Kilis oldu. Saldırılar, Kilis halkı ve esnafını tedirgin ediyor. İnşallah bu zor günler en kısa zamanda geçecek." ifadelerini kullandı.

Konukoğlu, Türkiye'nin bölgesinde barış ve istikrarın tesisi için çalışan bir ülke olduğuna işaret etti. Devletin, vatandaşlarını sınırın yanı başındaki çatışmalardan korumak için kararlı bir mücadele içinde olduğunu bildiren Konukoğlu, Türk Silahlı Kuvvetlerinin, Kilis'e yönelik füze saldırılarına en sert karşılığı verdiğini belirtti.

Hükümetin Kilis için önlemler aldığını, ekonomik-sosyal destekler açıkladığını kaydeden Konukoğlu, "Kilisliler bizim can kardeşimizdir. Onların huzuru bizim huzurumuzdur. Acılarını ve sıkıntılarını bizler de yakinen hissediyoruz. Kader birliği yaptığımız, et tırnak gibi bir bütün olduğumuz Kilislilerin her zaman yanındayız. Güzel şehrimiz Kilis'in güven ve huzur içerisinde yaşadığı günlere bir an önce kavuşması en büyük dileğimizdir. Devletimiz gerekeni yapmaya devam ediyor. İnşallah bu kötü günleri hep birlikte atlatacağız." değerlendirmesinde bulundu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.