Gaziantep

Engelliler Haftası

15:16 09 Mayıs 2016
Engelliler Haftası

Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Engelliler Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı.

Yerlikaya, mesajında, her insanın adil koşullarda, yaşamın her alanında tam bir katılımla toplumsal hayatta etkin bir birey olarak yer alabilmesinin ancak gerekli şartların sağlanmasıyla mümkün olduğunu belirterek, bunun en temel insani hak olduğunu vurguladı.

Ülkelerin gelişmişlik düzeyinin belirlenmesinde en önemli göstergelerden birinin eşit hak ve özgürlüklere sahip olarak doğan insanların hayatlarını da eşit şartlar altında, herhangi bir eksiklik duymadan sürdürebilmesi olduğuna dikkati çeken Yerlikaya, şunları kaydetti:

"Engelli bireylerimizin hassasiyetlerine kulak vermeli, onların yaşam mücadelesine destek olarak hayatlarını kolaylaştırmak için üzerimize düşen görevleri yapmalıyız. Engellilere sadece bu haftada değil, tüm yaşamları boyunca sevgiyle sahip çıkmalıyız. Unutulmamalıdır ki her insan bir engelli adayıdır. Bu yüzden engelli insanlarımızın daha rahat yaşayabileceği bir dünya için çalışmak her insanın vazifesidir. Bu bağlamda aile içinden başlayarak toplumun tüm kesimlerinin engellilerimizin ihtiyaç ve sorunlarına karşı duyarlı olmaları ve onların yaşamlarını kolaylaştırma konusunda daha fazla gayret göstermeleri dileğiyle, tüm engellilerimiz ve ailelerine sağlıklı, mutlu bir yaşam diliyorum."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.