Gaziantep

Gaziantep'ten kısa kısa

11:09 16 Mayıs 2016
Gaziantep'ten kısa kısa

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Deniz Köken başkanlığındaki bir heyet, Gaziantep ile kardeş şehir olan Çek Cumhuriyeti'nin Ostrava Belediye Başkanı Thomas Macura ile bir araya geldi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Ostrava'daki görüşmelerde, iki kentin ticari ve kültürel faaliyetleri ele alındı.

Türkiye'nin ve özellikle de Gaziantep'in Suriyeli mültecilere gösterdiği misafirperverlikle tüm dünyaya örnek bir kent olduğunu belirten Köken, bu konuda farkındalık yaratmak istediklerini belirtti.

Macura, sığınmacılara ellerinden gelen yardımı yapmak istediklerini aktardı.

Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmet verilen Suriyeli öğrencilerin eğitim gördüğü okullarda kullanılmak üzere Ostrava Belediyesi tarafından 300 bin Çek Kron'u yardım yapıldı.

Gaziantep heyeti, Ostrava'nın kurtuluş kutlamaları için düzenlenen organizasyona da katıldı.

Heyette, Dış İlişkiler Daire Başkanı Ahmet Ertürk, Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Emel Kıraç ve bazı belediye yetkilileri hazır bulundu.

- KOBİ'lere proje hazırlama eğitimi verilecek.

Gaziantep'te KOBİ'lere proje hazırlama eğitimi verilecek.

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Merkez Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, KOSGEB tarafından Avrupa İşletmeler Ağı, Güney İnovasyon Kapısı Projesi kapsamında proje hazırlama, geliştirme ve uygulama süreçleri hakkında temel olacak seminer, 23-27 Mayıs'ta KOSGEB Gaziantep Müdürlüğünde düzenlenecek.

KOSGEB'den, AB'nin açacağı yeni programlardan hibe almak isteyen, TÜBİTAK ve kalkınma ajanslarına proje yazmayı düşünen işletmelere ve profesyonellere yönelik eğitime katılacakların KOSGEB, TÜBİTAK, AB hibeleri ve kalkınma ajanslarına proje teklifi hazırlama sürecine hakim olmalarını sağlamak amaçlanıyor.

Eğitim süresi boyunca teorik bilgilerin yanı sıra katılımcılar, proje hazırlama mantığını pratik olarak da öğrenecek.

Seminer, 50 kişiyle sınırlı tutuldu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.