Gaziantep

Gaziantep OSB'de enerji tüketimi arttı

14:11 18 Mayıs 2016
Gaziantep OSB'de enerji tüketimi arttı

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Başkanı Adil Sani Konukoğlu, Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) elektrik tüketiminin Ocak-Nisan 2016 döneminde yüzde 11,6 arttığını söyledi.

Konukoğlu, Odanın mayıs ayı meclis toplantısı yaptığı konuşmada, Türkiye'nin toplam ihracatındaki düşüşe karşın Gaziantep'teki ihracat artışının devam ettiğini belirtti.

Gaziantep'ten bu yılın ilk dört ayında, Ortadoğu ülkelerine yapılan ihracatın yüzde 7,7 oranında düşmesine karşın, Avrupa Birliği ülkelerine yüzde 19,6 ve Amerika ülkelerine yüzde 50,8 oranında arttığına dikkati çeken Konukoğlu, Ortadoğu bölgesinde yaşanan kargaşanın ihracatı olumsuz etkilediğini anlattı.

İş adamlarına seslenen Konukoğlu, "Avrupa ve Amerika’da bu kadar artış gerçekleştirebiliyorsak, bu son 15-20 yıldır sizlerin markaya ve kaliteye verdiği önemin sonunda oluştu. İnşallah, Ortadoğu ülkeleri pazarı açıldığında da Avrupa ve Amerika pazarlarına yönelik artışınızı kaybetmeden devam ettirirsiniz." diye konuştu.

Konukoğlu, Gaziantep OSB'deki enerji tüketiminin arttığına dikkati çekerek, sözlerine şöyle devam etti:

"Gaziantep OSB’de genel elektrik tüketimi, Ocak-Nisan 2016 döneminde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 11,6 artış gösterdi. Sizin kullandığınız elektrik tüketimi artıyorsa mutlaka devreye giren yeni yatırımlarınız var, üretimleri artırmışsınız demektir. Bu da yeni işçi alımı yaptığınızın göstergesidir. Birçok sanayici arkadaşımızın hala kalifiye eleman bulamadığını, düz eleman konusunda bile sıkıntı çektiğini biliyoruz’."

Meclis Başkanı Mustafa Topçuoğlu da ülkedeki yabancı güçler ve terör örgütlerinin amacına ulaşamayacağına işaret ederek, tüm olumsuzlukları daha fazla yatırım ve çalışmakla aşacaklarını vurguladı.

Kilis’te son günlerde yaşanan füze saldırılarını hatırlatan Topçuoğlu, hükümetin bu saldırılara yönelik etkin önlemler aldığını, kendilerinin de bu zor günlerde Kilisli hemşehrilerinin yanında olduğunu kaydetti.

Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya'ya toplantıda plaket verildi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.