Gaziantep

19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı'na doğru

18:47 18 Mayıs 2016
19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı'na doğru

Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Yerlikaya, mesajında, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs'ta İstiklal Mücadelesi'nin meşalesini tutuşturduğunu ve milletin bağımsızlık yürüyüşünü başlattığını belirtti.

Samsun'da başlayan bağımsızlık yürüyüşünün Türk milletinin azim ve gayretleriyle hedefine ulaştığını ve bu mücadelenin zaferle sonuçlandığını kaydeden Yerlikaya, "Bu eşsiz mücadelenin sonunda cumhuriyetimizin temelleri atılmıştır. Aziz milletimiz, bilhassa gençlerimiz, 19 Mayıs ruhuyla 23 Nisan ve 29 Ekim ruhuna, diğer bir deyişle istiklalimize ve istikbalimize, demokrasimize ve cumhuriyetimize ilelebet sahip çıkacaktır. Çünkü Türkiye'nin istikbali, milletimizin umudu ve göz bebeği olan gençlerimizin omuzları üzerindedir. İnanıyorum ki gençlerimiz, tarihimizden aldıkları ilhamla medeniyet yürüyüşümüzü çok daha ileri mesafelere taşıyacaklardır." açıklamasında bulundu.

Gençlerin mazilerinden aldıkları ilhamla, Türkiye'yi daha da büyütmek, hedeflerine ulaştırmak için özveriyle çalışacağına yürekten inandığını kaydeden Yerlikaya, "Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarını, vatan uğruna canını feda etmiş aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle yad ediyor, sevgili gençlerimizin ve tüm milletimizin Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı'nı yürekten kutluyorum." ifadesini kullandı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.