Gaziantep

İKA'dan Etiyopya’ya çalışma ziyareti

15:42 20 Mayıs 2016
İKA'dan Etiyopya’ya çalışma ziyareti

İpekyolu Kalkınma Ajansı (İKA) Etiyopya’ya çalışma ziyaretinde bulundu.

İKA'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, TRC1 Bölgesi (Gaziantep, Şanlıurfa, Kilis) için uluslararası işbirliklerinin tahsis edilmesi adına yurt dışı gezileri sürüyor.

Bu kapsamda, İKA yönetim kurulu üyelerinden oluşan heyet 4 günlük çalışma ziyareti için Etiyopya'ya gitti. Heyet, Etiyopya Ticaret Bakanlığı, Etiyopya Sanayi Bakanlığı, Etiyopya Ticaret Odası ve Sektörler Birliği, Etiyopya Sanayi Bölgeleri Geliştirme İdaresi'yle görüşmeler yaptı.

Ziyaret kapsamında Etiyopya Sektörler Birliği, Addis Ababa Ticaret Odası ve Sektörler Birliği, Etiyopya Ticaret Odası ve Sektörler Birliği ile yapılan toplantılarda, bölgedeki odalarla bu kurumlar arasındaki işbirliğinin güçlendirilmesi adına ortak çalışmalar yürütülmesine karar verildi.

Heyet daha sonra Etiyopya Ticaret Bakanlığı İhracatı Geliştirme Genel Müdürü Assefa Mulugeta, Etiyopya Sanayi Parkları Geliştirme İdaresi Başkanı ve Devlet Bakanı Sisay Gemechu ve Etiyopya Sanayi Bakanı Alemu Sime Feyisa ile yaptığı görüşmelerde, Etiyopya’nın öne çıkan sektörleri ve yatırımcılar için uygulanan teşvik programları hakkında detaylı bilgiler aldı.

Görüşmeler sırasında, TRC1 Bölgesinden Etiyopya’ya gidecek yatırımcılara, kurumları tarafından gerekli tüm yönlendirmelerin yapılacağı, kolaylıklar sağlanacağı belirtildi.

Etiyopya Cumhurbaşkanı Mulatu Teshome’yi de ziyaret eden İKA yönetim kurulu heyeti Cumhurbaşkanı Mulatu Teshome'ye TRC1 Bölgesi hakkında bilgiler verdi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen İpekyolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Bülent Özkan, İKA'nın TRC1 Bölgesi için uluslararası işbirliklerinin kurulması, ekonomik ve ticari işbirliği olanaklarının geliştirilmesi, amacıyla bu tür ziyaretleri sürdürdüğünü belirtti.

Ziyarete ilişkin bilgi veren Özkan, "Yönetim kurulu üyeleri ve uzmanların Etiyopya'daki yatırım imkanları konusundaki perspektiflerine katkı sağlanması amacıyla Etiyopya Bölgesi'ne bir çalışma ziyareti düzenledik. Ziyaret süresince ilgili kurumlar ile görüşmeler yaptık. Görüşmeler neticesinde gerek kurumlar, gerekse de ilgili kuruluşlardan olumlu tepkiler aldık. Önümüzdeki süreçte de çalışma ziyaretlerimizi sürdüreceğiz." ifadelerini kullandı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.