Gaziantep

Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesine MR ve sterilizasyon merkezi

15:46 01 Haziran 2016
Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesine MR ve sterilizasyon merkezi

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi, sessiz 3 Tesha MR'ı ile, dünya standartlarında bir sterilizasyon ünitesine kavuştu.

Sterizilasyon Ünitesi Sorumlusu Prof. Dr. Yasemin Zer, yaptığı açıklamada, iki hizmet biriminin açılışı nedeniyle düzenlenen törende, hizmete açılan ünitenin dünya standartlarında bir sterilizasyon merkezi olduğunu belirtti.

Hizmete giren 3 Tesha MR ile ilgili bilgi veren Radyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Metin Bayram ise 2000 yılında hastanede MR olmadığını, 10 röntgen cihazıyla hizmet verdiklerini dile getirerek "2003’te ilk MR'ı aldık. Yeni aldığımız 3 Tesha MR ile merkezimiz Türkiye’nin en önemli radyoloji merkezlerinden birisi durumuna geldi. 70 santimetre açıklık ve sessiz çalışmasının yanı sıra birçok fonksiyonu bulunan cihazımız sayesinde çok daha iyi hizmet vereceğiz. Şunu da belirteyim satın aldığımız MR’dan Türkiye’de sadece 10 tane bulunuyor." dedi.

Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesinin Türkiye’de ilkleri alışkanlık haline getirdiğini belirten Başhekim Prof. Dr. Metin Kılınç ise 3 boyutlu anjiyo cihazından sonra, çok fonksiyonlu 3 Tesha MR cihazı sayesinde, çekimlerin detaylı, ilerli tetkiklerle olacağını vurguladı.

GAÜN Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun ise güzel şeylere imza atıklarını dile getirerek, şunları kaydetti:

"Burası Türkiye'nin en iyi hastanelerinden biri. Kalite, donanım, akademik gücü, çalışanları açısında son derece iye bir yapıya sahibiz. Özel hastanelerin bile sahip olamadığı bir kalitedeyiz. Gaziantep Üniversitesi parlayan yıldız olmak ve o şekilde kalmak zorunda. Bu misyonu, bu vizyonu paylaşarak ortaya çıkarmak zorundayız. Kaynak sorunumuz yok. Yeter ki doğru, yetimin harcını koruyarak harcamak. Bunun için devletten istediğimiz desteği hep ardık. Bugün açılışını yaptığımız sterilizasyon ünitesi çok önemli. 15 yıldır kullanılıyordu merkezi sterilizasyon ünitemiz. Modernize edilmesi gerekiyordu. Yaptık. MR’da sıkışıklık vardı. 3 TESHA, çözünürlüğü yüksek, çok fonksiyonlu bu cihazı aldık."

Konuşmaların ardından sterilizasyon ünitesi ve 3 Tesha MR cihazı için açılış töreni yapıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.