Gaziantep

Ramazan ayına doğru

12:58 05 Haziran 2016
Ramazan ayına doğru

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Uamazan Fyı nedeniyle mesaj yayımladı.

Tahmazoğlu, Ramazan nedeniyle yayımladığı mesajında, Ramazan'ın İslam alemi tarafından özlemle beklendiğini ve bu ayın rahmet ve bereket ayı olduğunu belirtti.

İslam ülkelerinin barışa kavuşması için bu ayda bol bol dua etmesi gerektiğini ifade eden Tahmazoğlu, şunları kaydetti:

"Dünya ve ahiret mutluluğumuzun temini için gönderilen son İlahi kelam Kur'an-ı Kerim bu ayda indirilmeye başlanmıştır. Bin aydan hayırlı olan Kadir Gecesi, bu ayın içerisindedir. İslam dini sosyal hayata ve sosyal dayanışmaya önem veren bir dindir. Bu ay içerisinde başta aile yuvalarımız, camilerimiz, çevremiz, hatta cadde ve sokaklarımız daha da bir canlılık içerisinde olmalıdır. Bu ayda ferdi sorumluluklarımızın yanında toplumsal sorumluluklarımızın da yerine getirilmesine gayret etmeliyiz."

Belediye olarak Razaman'a özel bazı programlar hazırlanacağını aktaran Tahmazoğlu, şöyle devam etti:

"Bu yılda önceki yıllarda olduğu gibi Şehreküstü Konaklarımızda iftar sofrası kuruyoruz. Burada günlük 3 bin vatandaşımıza iftar yemeği vererek Ramazan sonuna kadar 87 bin vatandaşımızın bu iftartan faydalanmasını sağlayacağız. Sosyal marketimizden ihtiyaç sahibi olan 47 bin 406 kişiye yardımların yanı sıra 10 bin adet gıda paketi dağıtılacak. İki ayda bir düzenli olarak yaptığımız et yardımlarımız Ramazanda da devam edecek. Böylece evine et götüremeyen ihtiyaç sahiplerine Ramazaıda evlerinde et pişirme imkanı sunmaya devam edeceğiz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.