Gaziantep

Yetimler iftar sofrasında buluşacak

15:48 08 Haziran 2016
Yetimler iftar sofrasında buluşacak

Gaziantep'te İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, yetimler için iftar sofrası kuracak.

İHH Temsilciliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, İHH gönüllüleri "Türkiye'nin en büyük kervansaray oteli" Şirehan Otel'de toplandı.

İHH İnsani Yardım Vakfı Gaziantep Temsilcisi Mehmet Emin Arslan, burada yaptığı konuşmada, hayırseverleri yetimlere yardımda bulunmaya çağırdı.

İHH'nin çalışmaları hakkında bilgi veren Arslan, hedeflerinin bölge, din, dil, ırk ve mezhep ayrımı yapmaksızın dünyanın herhangi bir yerinde sıkıntıya düşmüş, felakete uğramış, zulüm görmüş, aç ve açıkta kalmış, savaş, tabii afet gibi sebeplerle mağdur olmuş, yaralanmış, sakat kalmış, evsiz, yurtsuz tüm insanlara insani yardım ulaştırmak olduğunu belirtti.

İHH'nin 5 kıtada, 135 ülkede yaptığı yardımlarla adeta bir hayır köprüsü haline geldiğini kaydeden Arslan, "Dünyada yaklaşık 400 bin yetim var. Maalesef bunun neredeyse tamamına yakını İslam ülkelerinde bulunuyor. Gaziantep'te de bine yakın yetimimiz var. Bunlar için bir iftar programı düzenleyeceğiz. Tüm hayırseverlerimizi yetimlerimize yönelik bu organizasyona katkı sunmaya davet ediyorum." dedi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.