Gaziantep

Dünya Bankası Türkiye Direktöründen GTO'ya ziyaret

18:34 09 Haziran 2016
Dünya Bankası Türkiye Direktöründen GTO'ya ziyaret

Dünya Bankası Türkiye Direktörü Johannes Zutt ve beraberindeki heyet, Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık'ı ziyaret etti.

GTO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Bartık, Zutt'a Gaziantep'in ekonomik ve sosyal durumu hakkında sunum yaptı.

Ticaret, kültür, ekonomi ve gastronomi şehri Gaziantep'in stratejik bir konumda olduğunu belirten Bartık, Gaziantep'in sanayi kenti olma yolunda hızlı mesafe aldığını aktardı.

Bartık, şöyle devam etti:

"Gelecekte bu coğrafyanın tek üretim merkezi olacağımızı iddia ediyoruz. Bunun için çalışıyor, bunun için mücadele ediyoruz. Öncelikle komşu ülkelerde ticaret ofisi açtık. Erbil'le başladığımız ticaret ofisi açma çalışmalarına Tahran'la devam ediyoruz. Tahran'daki ofisimiz ilerleyen günlerde hizmete açılacak. Daha sonra da Moskova'da ticaret ofisi açmayı planlıyoruz. Amacımız çevre ülkelere yayılmak, ticareti paylaşmaktır."

Gaziantep'te savaş öncesi Suriyeli şirket sayısının 12 olduğunu kaydeden Bartık, şimdi bu rakamın 770'e yükseldiğini belirtti.

Suriyeli şirketlerle daha rahat irtibat sağlamak ve onların taleplerini öğrenebilmek için oda bünyesinde Suriye Masası kurduklarını aktaran Bartık, "Suriyelilerle ilgili konu artık acil yardım, destek politikalarından uyum politikalarına geçişin zorunlu olduğu bir noktaya gelmiştir. "ifadesini kullandı.

Zutt da iş dünyasının başarılı olması için gerekli adımları attıklarını, onlara destek verdiklerini belirtti.

Türkiye'nin ve şirketlerin başarısı için çalıştıklarını anlatan Zutt, Gaziantep'in gelişmesi için de desteklerinin devam edeceğini kaydetti.

Gaziantep'in ekonomik performansından etkilendiğini belirten Zutt, "Gaziantep'in sektör çeşitliliği, iş yapma ortamının uygunluğu için bir gösterge. Küresel ekonomide fark yaratabilmek için tasarım ve markalaşma noktasında mesai harcaması gerek." açıklamasında bulundu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.