Gaziantep

Bülbülzade Vakfın'dan iftar programı

23:22 10 Haziran 2016
Bülbülzade Vakfın'dan iftar programı

Bülbülzade Vakfı, yardım gönüllülerine iftar programı düzenlendi.

Vakfın yurdunda düzenlenen iftar programında konuşan Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Ramazan ayının Müslümanlar için bir fırsat olduğunu söyledi.

Kentte bulunan gönüllü kuruluşların binlerce Suriyeliye Allah için yardım ettiğini ifade eden Vali Yerlikaya, emeği geçen herkese teşekkür etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise, İslam aleminin bu aya çok ihtiyaç duyduğunu belirtti.

Müslümanların, artık kardeş kanı dökmemesi gerektiğini ve İslam dinini aslına uygun bir şekilde yaşaması gerektiğini aktaran Belediye Başkanı Şahin, "Ramazan ayı, bizim için doğru ve yanlışı ayırt etme, yani hesap ayıdır. Bu ayda herkesin insan odaklı çalışması ve yardım etmesi gerekir." diye konuştu.

Vakfın Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Aldemir de, vakfın çalışması hakkında bilgi verdi.

Kentte yüzlerce yetim, öksüz, dul ve yardıma muhtaç ailenin bulunduğunu dile getiren Aldemir, hayırseverlerin bağışı ile bu insanların ayakta kaldığını ifade etti.

Yardımda bulunan herkese teşekkür eden Aldemir, "Bize en ufak bir katkıda bulunan herkesten Allah razı olsun. Burası, bizi biz yapan değerlerimizin ve insan odaklı düşünmenin merkezidir. Yardım edenler ve yardım alanlar geçicidir. Ancak kalıcı olanlar, buraya yaptığımız bağışlar ve yardımlardır" şeklinde konuştu.

Ezanın okunması ve iftarın açılması ile program sona erdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.