Gaziantep

Suriyeli öğrenciler camilerde de eğitilicek

12:33 16 Haziran 2016
Suriyeli öğrenciler camilerde de eğitilicek

Türkiye Diyanet Vakfı Kadın Aile ve Gençlik Merkezi (KAGEM) Gaziantep Şubesi tarafından "Suriyeli Öğrencilere Camilerde Eğitimde El Ele" Projesi'nde görev alacak öğretmenlere eğitim verildi.

Zehra Üniversitesi uzman eğiticileri tarafından verilen eğitimlerin ardından kent genelinde tespit edilen 30 camide Suriyeli çocuklara Kur'an-ı Kerim, hafızlık ve bunların yanı sıra Türkçe dersleri planlanıyor. Kentte yaşayan sığınmacı Suriyeli çocuklara Suriyeli öğretmenler tarafından İslami ilimler ile birlikte Türkçe derslerinin yanı sıra sosyal aktiviteleri de içeren eğitimler, yaz boyu belirlenen camilerde devam edecek.

KAGEM Gaziantep Şube Müdürü Zehra Ünal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, proje ile yaz Kuran kurslarında öğleden sonra Suriyeli öğrencilere eğitim verilmesini planladıklarını belirtti.

Yaklaşık 30 camide 60 Suriyeli öğretmen ile birlikte bu projeye başlayacaklarını dile getiren Ünal, şöyle konuştu:

"Özellikle bu projede güvenilir yerlerden eğitim belgeleri alan Suriyeli hocaları tercih ettik. 30 camide hafızlık, dini eğitim, Türkçe eğitimi ve sportif faaliyetler verilecek. Suriyeli öğrencilerimizin eğitimine katkı sağlamak amacıyla böyle bir proje gerçekleştirdik. Amacımız, bir neslin kaybolmamasını istiyoruz. Mültecilerle ilgili en büyük sorunların başında eğitim geliyor. Biz de 'bu eğitim sorununa nasıl katkı sağlarız?' diye uğraştık. Suriyeli çocuklara Suriyeli öğretmenler tarafından eğitimler verilecek. Bunun yanında öğrencilere, camilerde psikososyal destek de verilecek. Her camide 2 Suriyeli öğretmen olacak."

İl Müftüsü Ahmet Çelik ise hem Türkiye genelinde hem de Gaziantep'te Suriyelilerle ilgili birçok faaliyetin düzenlendiğini söyledi.

Gaziantep'te Suriyelilere her konuda destek olduklarını ifade eden Çelik, "Suriyelilerin eğitimlerine önem veriyoruz. Eğitim, hava ve su kadar önemlidir. Bu yazın Diyanet Vakfı Kadın Aile ve Gençlik Merkezi (KAGEM tarafından Suriyeli öğretmenlerle birlikte yaz kuran kurslarını değerlendirmek istiyoruz. Suriyeli öğretmenlere verilecek eğitimler 3 gün sürecek. Bu kardeşlerimizin eğitim ile diplomaları var. Eğitimler uzman öğretmenler tarafından verilmesini ön görüyoruz" dedi.




YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.