Gaziantep

Eğitim Sen Genel Başkanı Karaca:

15:07 18 Haziran 2016
Eğitim Sen Genel Başkanı Karaca:

Eğitim Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca, Türkiye Cumhuriyeti yurttaşlarının, ülkede yaşanan toplumsal olaylarla ilgili demokratik sınırlar içinde kalmak kaydıyla düşüncelerini açıklama ve tepki koyma hakkı bulunduğunu söyledi.

Gaziantep merkez Şehitkamil ilçesindeki Yeşilsu Parkı'nda KESK'e bağlı sendika üyeleriyle bir araya gelen Karaca, basın açıklaması yaptı.

"İktidarın antidemokratik uygulamalar karşısında duran ve mücadele eden kesimlere karşı tahammülsüzlük içinde olduğunu politika ve uygulamalarıyla sık sık gösterdiğini" öne süren Karaca, sendikal faaliyet ve çalışmaların, kamuoyunda suçmuş gibi yansıtıldığını iddia etti.

Karaca, "İktidarın kendisi gibi düşünmeyen, haksızlıklar karşısında sesini yükseltenlere karşı gösterdiği tahammülsüzlük son dönemde öylesine artmıştır ki, iktidarın saldırılarına karşı sesini yükselten her kurum, her birey derhal 'bertaraf' edilmesi gereken potansiyel hedef haline getirilmiştir. Türkiye Cumhuriyeti yurttaşlarının, kamu görevlisi olsun olmasın, ülkelerinde yaşanan toplumsal olaylarla ilgili demokratik sınırlar içinde kalmak kaydıyla düşüncelerini açıklama ve tepki koyma hakkı vardır." diye konuştu.

Basın açıklamasına HDP Gaziantep Milletvekili Mahmut Toğrul da katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.