Gaziantep

Gaziantep'in halı ihracatı

15:39 20 Haziran 2016
Gaziantep'in halı ihracatı

Gaziantep'ten yılın 5 ayında 590 milyon dolarlık halı ihracatı gerçekleştirildiği bildirildi.

Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği (GAHİB) Başkanı Salahattin Kaplan, birlik binasında düzenlenen değerlendirme toplantısında, 2023 yılı hedeflerinin gerçekleştirilmesine yönelik çalışmalara hız vereceklerini belirtti.

TİM ve Ekonomi Bakanlığının, Gaziantep'in İngiltere pazarında daha etkin çalışmalar yürütmesi yönündeki projeleri desteklediğini vurgulayan Kaplan, "İhracatın artırılması için yeni pazar çalışmalarımız devam ediyor. Bu senenin geçtiğimiz 5 ayında 149 ülkeye 590 milyon dolar halı ihracatı yapıldı." diye konuştu.

Kaplan, sektörün gelişmesi ve kalkınması yönünde önemli adımlar attıklarını dile getirdi.

Birçok firmanın makine parkuru yatırımını tamamladığına işaret eden Kaplan, şunları kaydetti:

"Bundan sonra tamamen tanıtım ve pazarlamayla ilgili çalışmalar yapılacak. Dünyanın halı merkezi konumundaki Gaziantep'te gerçekleştirilen ve her geçen gün gelişen Domotex Turkey, kent ve ülke ekonomisine önemli katkılar sağlamaktadır. Bu organizasyonun tanıtımı kadar fuar alanının genişletilmesi ve büyütülmesi de önemlidir. Önümüzdeki süreçte bu sorunlarımıza çözüm bulabilmek için temaslarımız ve çalışmalarımız devam edecektir."

Konuşmaların ardından üye firmalardan yetkililerin katıldığı istişare toplantısına geçildi, burada da halı sektörünün sorunları masaya yatırıldı.

Bu arada sektörde çalışan işçilere 2-17 Temmuz tarihleri arasında izin verilmesi ve bu karara bütün firmaların uyması gerektiği yönünde tavsiye kararı alındı.







YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.