Gaziantep

İslahiye'de cami açılışı

16:40 24 Haziran 2016
İslahiye'de cami açılışı

Gaziantep'in İslahiye ilçesinde cami açılışı yapıldı.

Pınarbaşı Mahallesi'nde hayırseverlerce yaptırılan 900 kişilik Hazreti Musab Camisi, AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar'ın da katıldığı törenle ibadete açıldı.

Şamil Tayyar, konuşmasında, caminin çocuklarla şenlenmesi gerektiğini belirterek, yanına çocuk parkı yapılmasını istedi. Tayyar, Belediye Başkanı Kemal Vural'dan park sözü istedi.

Ezanın Arapça okunmasının yasaklandığı dönemlere işaret eden Tayyar, "1932-1950 yılları arasında bu memlekette ne idiğü belirsiz cümleleri bize ezan diye yutturdular. 18 yıl bu ülkenin minarelerinde ezan okunmadı. Yüce Rabbime şükürler olsun ki 1950'de bu zulüm sona erdi. Yakın zamana kadar insanlar, belirli kurumlarda namaz kıldıklarını bile neredeyse gizler hale gelmişlerdi. Çok iyi anımsıyorum. Kara Harp Okulunda okuyan çocukların namaz kıldıklarını izliyorlardı ama komutanları onların namaz kılıp kılmadığını anlamak için pantalonlarının diz izlerine bakıyordu. Eğer pantalonlarının dizlerinde bir bolluk varsa 'bu muhtemelen namaz kılıyor' diyerek fişleyip ilk Askeri Şura'da onları atıyorlardı" diye konuştu.

Tayyar, yakın bir zamana kadar üniversitelerde başörtüsü problemi olduğunu dile getirerek, "Yakın zamana kadar parlamentoda başörtülü hanımlar temsil edilemiyordu. Türkiye bütün bu zulüm dönemlerini geride bıraktı. İster başı açık olsun, ister kapalı olsun. Artık herkesin özgürce seçilebildiği, parlamentoda temsil edilebildiği bir dönemi yaşıyoruz. Yani insanlar, inançlarını artık daha özgürce yaşayabiliyor. Ve Allah demekten artık korkmuyor. Bu ülke yakın zamana kadar Allah kelimesinden ürken cumhurbaşkanlarını da gördü." ifadelerini kullandı.

Tayyar, açılış kurdelesini İslahiye Belediye Başkanı Vural ve İlçe Müftüsü Ramazan Dolu ile kesti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.