Gaziantep

Ramazan Bayramı'na doğru

11:45 04 Temmuz 2016
Ramazan Bayramı'na doğru

AK Parti Genel Sekreteri Abdulhamit Gül, Ramazan Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Gül, mesajında, başı rahmet, ortası mağfiret, sonuysa cehennem azabından kurtuluş olan ramazanın sonuna gelindiğini belirterek, "Allah oruçlarımızı, hayırda yarışanlar olarak hayırlarımızı kabul etsin." ifadesini kullandı.

Bayramların kalpleri birbirine yaklaştıran, kardeşlik, akrabalık, komşuluk ve dayanışma duygularını arttıran, gönül dünyalarının aydınlanmasına vesile olan çok özel zamanlar olduğunu vurgulayan Gül, "Millet olarak özel zamanları fırsat bilerek, sevgiyi, paylaşmayı, dayanışmayı, dargınlıkları aradan kaldırıp yeniden kucaklaşmamız, bayramla gelen barış iklimini her gün yaşatmamız gerekiyor. Ramazan, bayram dinlemeyen bölücü terör örgütü ve tüm terör örgütleriyle mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir. Milletimizin birliğine, kardeşliğine ve devletimizin bekasına halel getirecek hiçbir gayrimeşru oluşuma müsamaha gösterilmeyecektir. Milletimizden aldığımız güçle bu terör belası Türkiye’nin gündeminden çıkarılacaktır. Ülkemizin terörle mücadelesinde vatanımız ve milletimizin huzuru için en büyük fedakarlığı yaparak kanlarını akıtmış, canlarını ülkemizin bekası için vermiş olan kahraman şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Tüm şehit ve gazilerimizle bize onların emaneti olan başta anne, baba, kardeş, eş ve çocukları olmak üzere tüm yakınlarına minnet ve şükranlarımı sunuyorum." açıklamasında bulundu.

Bu bayramda bazı ülkelerde adaletsizlik ve zulümlerin devam ettiğini kaydeden Gül, "Hükümet olarak Suriye'de yaşananların bir an önce son bulması için elimizden geleni yapıyoruz. Başta Gaziantep olmak üzere, ülkemizin birçok ilinde Suriyeli sığınmacılara kucak açılmış ve Türkiye, insanlığın vicdanı olmuştur. Dünyanın neresinde ne yaşanırsa yaşansın, kardeşlerimizin derdini bizim derdimiz olarak biliyor, oralardaki kardeşlerimizin üzüntü ve acısını yürekten paylaşıyoruz." dedi.

Gül, Ramazan Bayramı'nın bütün Müslümanların gönlünde birlik, beraberlik, kardeşlik, yardımlaşma, dayanışma, merhamet, sevgi ve saygının yerleşmesine vesile olacağı inancıyla tüm İslam aleminin, Türk milletinin ve Gazianteplilerin Ramazan Bayramı'nı kutladı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.