Gaziantep

Gaziantep Hayvanat Bahçesi'ne ziyaretçi akını

17:20 12 Temmuz 2016
Gaziantep Hayvanat Bahçesi'ne ziyaretçi akını

Gaziantep Hayvanat Bahçesi'ni, 9 günlük Ramazan Bayramı tatili boyunca aralarında yabancı turistlerin de bulunduğu 90 bin kişi ziyaret etti.

Yüzölçümü ve tür bakımından Türkiye'de birinci, Avrupa'da ikinci ve dünyada ise dördüncü sıradaki hayvanat bahçesi, yurt içi ve dışından kente gelen turistlerin uğrak mekanları arasında yer alıyor. 300 türden yaklaşık 7 bin hayvanın bulunduğu bahçe, ziyaretçileriyle ilgi odağı olmaya devam ediyor.

Hayvanat bahçesini geçen yılın 6 aylık döneminde 1 milyon 525 bin kişi ziyaret ederken bu senenin aynı döneminde sayı 1 milyon 875 bine ulaştı. 9 günlük Ramazan Bayramı tatili öncesi hazırlıklarını günler öncesi tamamlayan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, gösterilen ilgiden memnun. Ramazan Bayramı tatilinde, aralarında yabancı turistlerin de bulunduğu yaklaşık 90 bin kişi hayvanat bahçesini ziyaret etti.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma Daire Başkanı Celal Özsöyler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 9 günlük Ramazan Bayramı tatilinin en iyi şekilde değerlendirilmeye çalışıldığını söyledi.

Tatilde yaklaşık 90 bin kişiyi ağırladıklarını bildiren Özsöyler, "Komşu vilayetlerin yanı sıra İstanbul, Ankara ve İzmir gibi şehirlerden misafirlerimiz oldu. Bunun dışında yabancı turistleri de görmek bizleri mutlu etti. Ziyaretçilerimiz özellikle zürafa Şakir ve Selvi'ye yoğun ilgi gösterdi." dedi.

Özsöyler, ziyaretçi sayısının bu yılın sonuna kadar 3,5 milyona ulaşmasını beklediklerini belirtti.



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.