Gaziantep

FETÖ'nün darbe girişimi

16:08 17 Temmuz 2016
FETÖ'nün darbe girişimi

İnsani Müdafa ve Kardeşlik Derneği (İMKANDER) Gaziantep temsilciliği üyeleri, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine karşı Demokrasi Meydanı'ndaki demokrasi nöbetini sürdürüyor.

İMKANDER Gaziantep Şube Başkanı Said Gökdere, AA muhabirine yaptığı açıklamada, darbecilere diz çöktüren Türk halkını tebrik ederek, darbeye boyun eğmeyen, kendini tankların, silahların önünde siper eden Türk milletinin bu kahramanlığının asla unutulmayacağını vurguladı.

Demokrasi Meydanı'nda demokrasi nöbeti tuttuklarını dile getiren Gökdere, Sultan Murat Tümeninin de nöbetleri boyunca destek vererek yanlarında olduklarını söyledi. Gökdere, şunları kaydetti:

"Suriyeli kardeşlerimiz bizi bu durumda yalnız bırakmadı. Allah onlardan razı olsun. Tüm dünya Türkiye'nin zorbalığa boyun eğmediğini gördü. F16'lar havada saldırı durumundayken halkının önünde cesaretle yürüyen Cumhurbaşkanımız gerçek bir başkomutan olduğunu gösterdi. Geleceğimiz için ümmetimiz için meydanlardayız. Halkın yanında omuz omuza direnen polisimizi selamlıyoruz. Ölümün üzerine cesaretle yürüyen bu halk yenilmezdir ve yenilmeyecektir."

Özgür Suriye Ordusu bünyesindeki Sultan Murat Tümen Komutanı Fehim İsa da halkın oylarıyla seçilmiş bir iktidarı darbeyle devirmek isteyenleri lanetle kınadığını belirterek, "Bu düşmanlık doğrudan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yapılmıştır. Müslüman dünyası bu yapılanlara sessiz kalmamalıdır. Recep Tayyip Erdoğan Türkiye'nin değil tüm İslam ümmetinin başkanı ve lideridir. Suriyeli Türkmen ve Müslümanlar olarak Türk halkının ve Cumhurbaşkanı'nın yanında ve emrinde olacağız." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.