Gaziantep

Görme engelliler, Çağrı Eğitim Merkezi'nde eğitim alıyor

10:41 12 Ağustos 2016
Görme engelliler, Çağrı Eğitim Merkezi'nde eğitim alıyor

Görmeyenler Kültür ve Birleşme Derneği (GÖRBİR) ile Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından düzenlenen çağrı eğitim merkezi eleman yetiştirme kursunda eğitim alan kursiyerler, kendilerine iş fırsatı verilmesini istiyor.

Eğitmeni Burçin Yüksel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eğitimlerin 5 ay sürdüğünü, kurs sonunda başarılı olanlara sertifika verileceğini söyledi.

Kursiyerlere öncelikle müşterilerle nasıl konuşacaklarını öğrettiklerini belirten Yüksel, "Müşterileri nasıl ikna edeceklerini, nasıl sakinleştireceklerini anlatıyoruz. Bilgisayar zaten onları yönlendiriyor. Sertifika aldıktan sonra yolları daha da açılacak. Kursumuz, engelli vatandaşların evlerinde kapalı kalmaması ve sosyalleşmesi açısından önemli. Aldıkları eğitimler sayesinde insanlarla daha iyi diyaloglar kurabilecekler. İş imkanları artacak." diye konuştu.

Kursiyerlerden 20 yaşındaki üniversite öğrencisi Hasan Kiraz, kursa 4 ay önce başladığını ve aldıkları eğitim sonunda iş sahibi olmak istediğini dile getirerek şunları kaydetti:

"Bize verilen eğitimin kağıt üzerinde kalmasını istemiyoruz. Gözümüz görmüyor ama ağzımız, kulağımız, aklımız var. Engellidir bir şey yapamaz ön yargısını kırmak istiyoruz. İnsanların bize bakış açısının değişmesini istiyoruz. Bizim durumumuz Allah'tan geldi. Kimsenin bir dakika sonra ne olacağı belli değil. Bize bir şans verilmesini, neler yapabildiğimizi herkesin görmesini istiyoruz."

Kursiyerlerden 2 çocuk babası Hüseyin İşçi de eşinin ve kız kardeşinin de kendisi gibi görme engelli olduğunu belirterek, "Seyyar satıcılık yaparak geçinmeye çalışıyorum. Daha iyi bir işim olması için 4 aydır kursa geliyorum. Görme engellinin zoru aşamamak gibi bir şansı yok. Aşmak zorundalar. Biz verilen işi hakkıyla yaparız. Yeter ki bize bir şans verilsin." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.