Gaziantep

Organik tarım projesine kalkınma ajansından destek

14:48 18 Ağustos 2016
Organik tarım projesine kalkınma ajansından destek

Gaziantep Ticaret Borsasının (GTB) hazırladığı organik tarım konulu proje, İpekyolu Kalkınma Ajansı (İKA) tarafından desteklenecek.

GTB'den yapılan yazılı açıklamaya göre, proje kapsamında organik tarım yapan çiftçilere bahçe zararlılarıyla ilgili eğitimler verilerek bakteriyel mücadele için üretim yapılacak.

GTB ve Yeditepe Üniversitesi tarafından yürütülecek projenin sözleşmesi, İKA Genel Sekreter Vekili Uğur Aladağ ve GTB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu tarafından imzalandı.

Tiryakioğlu, Gaziantep'te organik tarımda zararlılara karşı biyolojik mücadele ürünün üretimi konusunda teknik eleman yetiştirilmesi ve çiftçilerin bilgilendirilmesini hedeflediklerini belirtti.

Projenin hayata geçirilmesiyle bölgede ve Gaziantep'te organik tarımın daha bilimsel ve bilinçli yöntemlerle yapılacağında dikkat çeken Tiryakioğlu, "Biyolojik mücadeleyle daha sağlıklı ürünler elde edilmesini hedefliyoruz. Proje çevreye dost mücadele yöntemlerinin çiftçilere benimsetilmesine ve organik tarımda biyolojik mücadele altyapısının oluşturulmasına katkı sağlayacak." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.