Gaziantep

Kuzey Şehir'de sona doğru

11:50 20 Ağustos 2016
Kuzey Şehir'de sona doğru

Gaziantep’e yeni bir soluk getirmeyi hedefleyen “Kuzey Şehir Projesi” nin fikir ve görüş toplantılarının sonuncusu yapıldı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, 2030 yılında Kuzey Şehir’de ortalama 160 bin kişinin yaşaması planlanıyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Deniz Köken, 20 yıl önceki kent nüfusu ile 20 yıl sonraki kent nüfusunun ortaya konulması gerektiğini belirtti.

Geçmişteki 20-30 yıla bakınca şehrin eksisi ve artısı ile nasıl bir plan çizdiğini görebiliyoruz" diyen Köken, "Buradan hareketle gelecek 20-30 yılın planını yapmak için bugün burada bulunuyoruz. TOKİ bugün çok önemli bir iş yapıyor. TOKİ’nin her kesimden insanların görüşlerine başvurduğunu biliyoruz." ifadelerini kullandı.

TOKİ İmar Planlama ve Kentsel Daire Başkanı Uğur İnal da Türkiye’nin 2023 hedefleri doğrultusunda yeni yerleşim yerleri oluşturmak için TOKİ başkanlığında Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile birlikte Gaziantep’te “Kuzey Şehir Projesi” ile ilk adımı attıklarını kaydetti. Yaklaşık 8,5 milyon metrekare alan üzerinde modern bir kentin yanı sıra geleneksel, mimari, kültürel, yerel bir yapının esas alındığı yaklaşık 50 bin konutluk yerleşim alanın çalışmalarına başladıklarını aktardı.

Toplantının ardından Tematik oturumlarda plan ve tasarıma yönelik irdelemeler, planlama, ulaşım ve erişebilirlik, yaşam kalitesi, kentsel ve mimari tasarım konularında fikir alışverişi yapıldı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.